sterrenshow | nieuwigheden | Blog

21-03-2017

nieuwigheden

Ecomat werd afgelopen maanden nog eens gewikt en gewogen door Cloud9, een onafhankelijk meetbureau in opdracht van onze koepelvereniging VIBE. We werden uitstekend bevonden want beloond met 3 sterren als handelaar in bio-ecologische materialen en met 2 sterren als importeur.

Deze score behaal je onder een aantal voorwaarden, maar je wordt beoordeeld als handelaar op je aankoopfacturen. In welke mate voer je een assortiment dat beantwoordt aan de criteria van VIBE. Graag deelden we deze informatie met jou als klant, maar zelf hebben we er geen inzage in. We kunnen dan ook alleen maar verder ons best doen en zijn wie we zijn.

We vermoeden dat de ster minder als importeur voor Tierrafino leemproducten te maken heeft met het feit dat onze merk van leem geen Natureplus label draagt. We vinden dat ook absoluut niet nodig, aangezien de Tierrafino producten zuiverder zijn dan een Natureplus label vereist. En dat is meteen een puntje van kritiek van onze zijde. Milieulabels die snijden als een zwaard in echte groene producten en die producten die groener en groener worden beter beoordelen, want ze gaan vooruit..

Maar kortom het is leuk en een steuntje in de rug dat ons assortiment nog altijd perfect bio-ecologisch verantwoord bevonden wordt door onze koepelvereniging. En dat al jarenlang trouwens en met een assortiment dat bij de tijd blijft, tegemoetkomend aan tendenzen en smaak van onze klanten én -nog altijd- beantwoordend aan onze eigen principes.

sterrenshow
sterrenshow

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop