workshop kalkhennep by Woonder | beginner | cursussen

beginner gevorderd professioneel

Je bent op zoek naar informatie, een theoretisch kader en praktische tools omtrent natuurlijk bouwen. Je hoorde al van kalkhennepbouw maar weet niet precies hoe het werkt in de praktijk. Je zoekt een plek waar je zowel theorie als praktijk kan ervaren zodat je daarna zelf verder kan.
Als dat zo is, dan is de workshop ‘Bouwen met kalkhennep’ zeker iets voor jou!

Je krijgt tekst en uitleg bij kalkhennep en leert ermee (ver)bouwen! Oefenterrein: de prachtige oude schuur van De Broeikas. Je krijgt een rondleiding in het woonproject De Kaasdroger in een oude vierkantshoeve die helemaal met kalkhennep en strobalen is verbouwd.
Na de workshopdag heb je alle theorie én praktijk om daarna zelf aan de slag te gaan als bouwheer, zelfbouwer of bouwprofessional. De 4 workshops zijn identiek! Als je er eentje volgt, weet je alles.

inschrijving via hier : dit is geen workshop georganiseerd door Ecomat zelf

Instructeur

Hilde Vandermeersch, bezieler van Woonder cvba, is dé experte in Vlaanderen wat betreft kalkhennepbouw. met haar cvba coöperatie verzamelt zij alles kennis en ervaringen over deze bouwwijze. Ecomat is ook partner van deze cvba en wij verdelen de kalkhennepproducten onder de benaming Ecohemp.

Voor alle technische know how en eventuele architecten of aannemers kan je je richten tot deze coöperatie die als enig doel heeft kalkhennepbouw in België serieus te promoten en te ontwikkelen en daar dragen de leden allemaal toe bij.

workshop kalkhennep by Woonder