xella producent | PR producenten | kennisbank

Fermacell, Aestuver, Silka, Ytong, Hebel en Multipor zijn merken van Xella

xella producent

xella producent

PR producenten

Multipor wordt in Duitsland gemaakt door de Xella groep rond Ytong en Hebel, beide cellenbetonproducten, en Silka silikaatstenen. Xella controleert eveneens de Fels-groeven in Duitsland en zo indirect de Fermacell-plants van gipsvezelplaten en de Aestuver cementplaten. Het zijn allemaal minerale onbrandbare producten voor de bouw. 

Ytong in België behoort tot de subdivisie Xella-BE. Het is via deze subdivisie dat we Multipor betrekken uit de Xella Group. Het is een van de weinige producenten of zelfs de enige ter wereld van isolatieplaten gemaakt van cellenbeton. 

Fermacell als gipsvezelplatenproducent was in de wonderjaren van Ecomat vooral een gezonder en sterker alternatief dan de traditionele gipskartonplaten. Ook al werden die een paar dorpen verder geproduceerd. In de loop der jaren bevonden we vooral de technische meerwaarden maar ook het grondstoffengebruik en toch de bouwbiologische meerwaarde van de 'Fels Platte' en nadien de 'Fermacell Gipsfaserplatte'. De fabriek te Wijchen in Nederland kwam er nadien pas. Die fabriek die nu sinds een jonge herstructurering officieel weer buiten Xella Group valt, maakt onze Fermacell gipsvezelplaten. Volledig zelfstandig, als een volwaardig bedrijf. 

Zo betrekken we zo onze minerale onbrandbare producten toch direct of indirect van 1 wereldwijde groep. Xella Group is een internationale speler met 7000 werknemer en 69 fabrieken over de hele wereld. Het is een bedrijf dat zich inzet voor het ontwikkelen van brandveilige en minerale producten in een visie van bescherming en koestering van het milieu in het algemeen.

Het Ecoloop programma is daar een uiting van : hierbij maakt men gas van ruwe restmaterialen en biomassa waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot serieus verminderd wordt.

to top of page
xella producent