nieuwigheden proclima 2016 | nieuwigheden | Blog

07-04-2016

nieuwigheden Bouwtechniek

Een aantal nieuwe producten bij Pro Clima dichtingssystemen dit voorjaar.  De meeste zijn doorontwikkelingen van bestaande producten. 

Zo is er de nieuwe Tescon Profil : deze heet nu Tescon Profect en bestaat in 2 breedtes : 5 en 6cm. De hoektapes zijn nu voorgevouwen, wat de verwerkingstijd enorm versnelt.

De nieuwe Tescon Naideck Mono is eigenlijk een smalle versie van de Extoseal en net zoals zijn broerytjes volledig watergeleidend. Deze specifieke tape wordt vooral gebruikt als nageldichtband : als je vb een stoflat doorheen een onderdakfolie vastnagelt, zorgt deze tape aan de onderzijde van je tengellat voor een perfect waterdichting rond die nagel.

Pro Clima Tescon Crosseal is een tape die je vooral gebruikt in houtmassiefbouw of wanneer je onder een balk door de luchtdichting moet voorzien. Ideaal om CLT-elementen luchtdicht aan te sluiten op de bodemplaat bijvoorbeeld.

De luchtdichting verzorgen op plaatsen waar je maar moeilijk bijkan, doe je met de Pro Clima Sanapatch : een pleister op de wonde zeg maar van 10*13cm. 

Verder is er nu de Pro Clima Contega Solido-Exo in een D-uitvoering : hij heeft een extra kleefstrip waardoor je de tape vooraf aan schrijnwerk kan lijmen, dan het raam inbouwt in de muur en de rest van de tape aan de dagkant vastkleeft om er overheen te bepleisteren met je gevelpleister.

De Pro Clima Willfix is een buismanchet om door drukvaste sarkingdakplaten afboerbuizen te voorzien maar op een waterdichte en luchtdichte manier! Ideaal voor platte warme daken of buitendakse isolatiepaketten met Pavathermplus of Pavatherm Forte.

De grootste nieuwigheid is de Pro Clima Solitex Weldano. Deze innovatieve onderdakfolie kondigden we al in oktober 2015 aan. Door zijn las/lijm mogelijkheid kan je deze onderdakfolie een beetje vergelijken met een EPDM dakhuid, met dit grote verschil : Weldano is ademend! Voor alle dakhellingen geschikt vanaf 5°. Nu kan je je tuinhuis, je strobalendak of  je licht hellende dak dampopen opbouwen! Stroken, manchetten en bijbehorende lijm zijn voorhanden om het systeem te vervolledigen!

nieuwigheden proclima 2016