aquamaryn producent | PR producenten | kennisbank

Aquamaryn : verf oplossingen voor vakman en particulier

aquamaryn producent

aquamaryn producent

PR producenten

In eerste instantie maakt Aquamaryn verf, échte verf! Die voldoet aan de eisen die we stellen aan een verf. Beschermend, egaal, goed dekkend en makkelijk te verwerken. Dit liefst voor particuliere en professionele gebruikers. En onze belangrijkste Ecomat eis : ze moet zo natuurlijk en duurzaam mogelijk zijn!

Aquamaryn was, al begin jaren ‘80, de eerste Nederlandse verfproducent die zich toelegde op het ontwikkelen van natuurverf op basis van herwinbare grondstoffen. En is nu de enige producent in Nederland met een compleet assortiment duurzame, professionele verven.

Ze zien verf maken als hun vak, hun eigen bijdrage aan de verantwoordelijkheid die iedereen heeft om het leuk te houden op deze wereld. Met voldoende grondstoffen om mooie producten te maken, met voldoende schoon drinkwater en voedsel om te kunnen leven. Voor nu en in de toekomst.

De recepturen zijn gebaseerd op authentieke Hollandse lijnolieverf. De lijnolie die wordt gebruikt is zelfs in Nederland geteeld! Ze noemen het hun “hier groeit verf” project. Vorig jaar werd er pachtgrond bij Schiphol ingezaaid om vlas te telen waaruit lijnzaad wordt gewonnen voor de lijnolie. Dit jaar komen de grondstoffen nóg dichter bij IJmuiden vandaan: het industriegebied Westpoort in Amsterdam ligt op slechts luttele kilometers van de Aquamaryn fabriek. Minder vervoer, minder uitstoot en betere verankering van grondstoffen in de eigen regio.

EVA, of Einde Van Afval, is de eerste recyclede verf die Ecomat verdeelt. Alweer een toonbeeld van de milieubewustheid van Aquamaryn!

Aquamaryn is een merk dat steeds blijft doorgroeien, altijd op zoek naar nog betere oplossingen, nooit stilstaat en altijd verder gaat in de ontwikkeling van kennis en ecologische vooruitgang. Daar kiezen wij graag voor!  

to top of page
aquamaryn producent