best wood schneider producent | PR producenten | kennisbank

een familiebedrijf

best wood schneider producent

best wood schneider producent

PR producenten

Schneider werd als houtverwerkingsbedrijf opgericht in 1911 door Ferdinand Schneider.  Het familiebedrijf wordt tegenwoordig geleid door 3 broers uit de vierde generatie Schneider : Ferdinand, Robert en Hans-Peter. In 1993 richten de 3 de productiebedrijf Gebrüder Schneider GmbH op en sindsdien breidt het bedrijf steeds maar uit. Op dit moment telt Schneider 7 familieleden van grootvader tot kleinzoon. 

Sinds 2011 maakt het bedrijf van de resten van zijn schaverij houtvezelisolatieproducten. Dit was niet alleen een mooie aanvulling op het assortiment maar tevens een manier om het eigen 'afval' te hergebruiken en te verwerken. Er worden zowel flexibele als stijve houtwolplaten gemaakt en daarmee is best Wood Schneider redelijk uniek te noemen. De bijna vol-automatische fabriek werd op de eigen terreinen gebouwd en behoort tot één van de modernste van Europa.

Alles werd zo compact mogelijk gebouwd om geen energie te laten verloren gaan. Waar de zaag -en freesmachines eindigen begint de productiestraat van de isolatieplaten. 

In 2004 al werd er een biomassa centrale gebouwd op het terrein voor de droging van de houtproducten : deze levert zo'n 8MW electriciteit en zo'n 28MW warmte-energie. 70000 ton natte schors en 40000 ton droog zagemeel worden hier gebruikt als brandstof. Met de energie wordt niet alleen de volledige productie en droging van de houtproducten gevoed. Ook de restenergie wordt via een grid verdeeld naar naburige afnemers. Bovendien vermijdt men de afvoer van zo'n 10 vrachtwagens per dag van resthout. Door de plant voor de isolatieproducten zo dichtbij de biomassa centrale te bouwen werd de energiekring volledig gesloten bij de ingebruikname in 2011. 

Ook de administratie en de volledige stock staan op dit bedrijventerrein : meer dan 10.000 palets producten staan in de enorme rekken klaar om onmiddellijk vervoerd te worden naar de klanten. Ecomat breng deze voor je naar hier : we werden onlangs grootverdeler voor België.

Dit is een producent die zeer bewust omgaat met zijn grondstoffen en productieproces! Kortom een producent naar ons hart!

to top of page
best wood schneider producent