chanvreco producent | Bouwtechniek | kennisbank

Chanvreco is onze Belgische leverancier van hennepscheven voor hennepkalk, hennepblokken en hennep paillage

chanvreco producent

chanvreco producent

Bouwtechniek, Pleisters-Stuc, Allerlei, PR producenten, Kalkhennepbouw

Chanvreco is onze Belgische leverancier van hennepscheven. Hennepscheven worden gebruikt in mengeling met kalk voor kalkhenneptoepassingen. Net zoals Isohemp een paar jaar later, ontstond Prohemp in 2007 als een initiatief van 2 jonge ondernemers / ingenieurs Sébastien Ernotte & Laurent Simonetti, ondersteund door het Waalse gewest. In een sociaal-economisch programma voert het gewest een politiek van herbronning van lokale grondstoffen : hennepteelt, ongebakken kleiproducten, het zijn maar enkele voorbeelden van dit beleid. Het opstarten van deze verwerkingseenheid heeft 1 miljoen € gekost. Industriële hennep is de enige grondstof die ChanvrEco gebruikt en de hele keten bevindt zich in Wallonië: de kweek, het oogsten, het onderzoek, de industriële verwerking, de commercialisering en de toepassing.

De twee producenten werken trouwen samen : Chanvreco teelt de hennepscheven voor de Isohemp kalkhennepblokken.

Chanvreco was de eerste in de revival van hennep om in België hennepstro te produceren. Ze gebruiken een innovatief proces om alles van de hennepplant op te gebruiken. Producten vinden hun toepassing in de bouw, maar ook in de tuinbouw en de industrie.

Prohempse velden liggen vooral in Haspengouw, Bastogne, Namen en de Condroz. Vlakbij de verwerkingsfabriek . Dus met de verdeling van deze scheven ondersteunen we niet alleen onze boeren, maar voeden we ook onze eigen landbouwgrond!

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vindt u hier

Bekijk alle producten in de webshop