hes international | PR producenten | kennisbank

is een internationale organisatie voor kalkhennepbouw

hes international

hes international

PR producenten, Kalkhennepbouw

Hemp Eco Systems is een internationale vereniging die zich inzet voor het ontwikkelen, professionaliseren en promoten van kalkhennepbouw.

De organisatie werd opgericht door Jorg Hempel in Zwitserland en kent reeds vertegenwoordigingen in meerdere landen, zoals Lithouwen, Spanje en België.

Jorg Hempel, geboren in Denemarken, ontdekte reeds 20 jaar geleden de superieure eigenschappen van kalkhennepmengelingen. Hij stelde zich tot doel dit materiaal als bouwmateriaal te gaan promoten bij regeringen, universiteiten, architecten, voorschrijvers, projectontwikkelaars en natuurlijk het brede publiek. Enkele jaren geleden mocht Ecomat Hempel reeds ontvangen op de stand van de bouwbeurs Hout & Groen Wonen. Sinds het ontstaan van de Belgische poot van de organisatie werkt Ecomat samen met Hemp Eco Systems Belgium.

Anderzijds wil HES International technische bijstand verlenen, adviseren, en werkmaterieel mee ontwikkelen. Het internationale netwerk van verwerkers en technici zal hieraan een grote bijdrage leveren. 

Het is onze bedoeling om niet alleen producten, maar vooral ook de kennis die deze organisatie heeft opgebouwd, aan te bieden aan onze klanten met technische fiches en praktijkopleidingen.

to top of page
hes international