ultranature/leinos producent | PR producenten | kennisbank

Ultranature : een schepje bovenop moeder natuur

ultranature/leinos producent

ultranature/leinos producent

PR producenten

De Duitse merken Ultranature en Leinos (beide van Reincke Naturfarben Gmbh staan voor verven en oliën afkomstig van zo natuurlijk mogelijke bronnen.

De producten van Leinos/Ultranature bestaan hoofdzakelijk uit natuurlijke bestanddelen (oliën, harsen en plantenwassen, bijenwas, schellak, krijt, talk, natuurlijke latex, caseïne, natuurlijke en minerale pigmenten). Als er toch al eens wordt gekozen voor synthetische stoffen, wordt nauwkeurig gekeken naar de impact op milieu en eindgebruiker en staat dit duidelijk aangegeven in de technische fiche. Een open communicatie is altijd heel belangrijk, zo weet je perfect wat je in huis haalt. Ultranature werkt hard aan de ontwikkeling van producten zonder oplosmiddelen en gaat voor zo veel mogelijk watergedragen producten.

Bovendien, en dat is zeker geen onbelangrijk gegeven, Leinos/Ultranature draagt eenvoud hoog in het vaandel. Bij de productie van klassieke verven en lakverven worden gemiddeld 15 000 chemische producten gebruikt. Van slechts een paar kennen we de volledige samenstelling. De Leinos/Ultranature producten zijn samengesteld uit 150 grondstoffen, waarvan de extractie-, fabricatie-, transformatie- en afbraakprocessen volledig gekend en transparant zijn.

Ultranature is als merk bijna 1 op 1 hetzelfde als de Leinos-producten. Bepaalde producten werden gewoon overgedragen naar de nieuwe merknaam, zoals de vloerzeep en vloermelk. Andere producten werden herbekeken en aangepast aan nieuwe normen en gebruiken.

to top of page