Online shoppen bij Ecomat

Goed advies en slimme tips in een gedegen organisatie die voorbereid is op de stijgende vraag

Ook de internationale samenwerking maakt dat we sterk staan in tijden dat de leverbaarheid van producten onder invloed staan van allerlei invloeden. We werken met meerdere partijen in Nederland en België samen om je zo goed mogelijk van de beste informatie en de beste producten te voorzien.

Zo kan je goed doordacht en bouwfysisch optimaal (ver-)bouwen om comfortabel en gezond te kunnen werken en/of wonen.

Wij ondersteunen van harte het VIBE manifest.

Over Ecomat

Geregistreerd bij de Kamer van koophandel onder handelsnaam Bureau Bouwbegeleiding, nummer 20064786

Ecomat werd in 1989 opgericht om een aanbod op de Belgische markt te lanceren van bio-ecologische bouwmaterialen. Iets wat in die tijd vrijwel onbestaande was. Lokale verankering werd altijd belangrijk bevonden en al gauw ontstond er een netwerk van doorverkopers en uitvoerders over Vlaanderen verspreid.

De belangrijkste producten van die tijd, doet Ecomat nog steeds : cellulose inblaas isolatie, Pavatex houtwolisolatie en natuurlijk de bekende kastanje tuinafsluitingen van Castanea. Ook onbekende bouwprincipes zoals luchtdichting en dampopen bouwen of bouwmethodes zoals strobalenbouw en leembouw introduceerden we bij architecten en aannemers. Er werd veel gepionierd en met succes. Ecomat stond echt aan de wieg van het bio-ecologische bouwen in Vlaanderen. en richtte samen met ander bouwprofessionals VIBE op. 

Inmiddels bestaat Ecomat 30 jaar en leveren we materialen aan partikulier, aannemer en handel. Ook al die tijd aan Dubomat Groningen en Rucphen. Vandaar dat een samenwerking over de grenzen heen met een gezamenlijke webwinkel om op een nieuwe manier een distributienetwerk te creëren over de grenzen heen, ons een logisch idee leek.

Ecomat HQ verhuisde in 2021 naar de Ringlaan 42 in Zandhoven. Last mile distributie in de kernstad Antwerpen wordt verzorgd vanuit het Ecomat POP Pik Op Punt aan de rand van de stad te Borgerhout. Handige electrische fietsen met cargotrailers staan ter beschikking van onze klanten!