Base Beter Best | nieuwigheden | Blog

09-09-2016

nieuwigheden Leemmassiefbouw Strobalenbouw Stroleembouw

Tierrafino Base Bruin is helemaal vernieuwd!  

Veel van onze klanten houden van leemstuc, da’s duidelijk. En meer en meer klanten gaan de basisleem gewoon schilderen met de Tierrafino i-Paint of zelfs helemaal niet meer verder bewerken. Soms kwam men dan wel eens tot de vaststelling dat de basisleem ofwel teveel structuur vertoonde of een beetje te broos was om onafgewerkt te laten.

Daarom heeft Tierrafino gesleuteld aan zijn basisleem. De nieuwe Tierrafino Base voldoet nu aan de Duitse norm S2* voor leempleisters. 

  • BaS2 heeft een betere hechting op ondergronden zoals houtwolisolatie. 
  • BaS2 is strakker van uitzicht doordat er geen strovezels meer nodig zijn als wapening.
  • BaS2 vertoont een betere uitharding

Dat alles maakt hem veel beter geschikt in een modern interieur en behoeft hij minder nog een finishafwerking , als je Base als afwerklaag mooi vindt. Je kan hem ook dunner zetten doordat de granulometrie kleiner is. Diktes vanaf 5mm zijn mogelijk op plaatmateriaal zoals Fermacell gipsplaten of Pavaroom afbouwplaten.

Tierrafino Base2 Bruin is onze nieuwe standaard. Ook verkrijgbaar in kleine zakjes met dezelfde granulometrie! Dus aanvullen van een bigbagverpakking met de kleine zakjes van 25kg is perfect mogelijk. Een heel miniem verschil van tint zou mogelijk kunnen ; vandaar dat de kleine zakjes ‘lichtbruin’ genoemd worden. maar qua korrelgrootte en structuur ga je geen verschil meer zien zoals voorheen.

Tierrafino Base1 Oker met stro (de vroegere standaardleem) zal nog verkrijgbaar zijn in bigbags mits langere levertijd.

Tierrafino Base1 Wit met stro staat nu ook op punt en behoeft geen zetmeeltoevoeging meer zoals voorheen.

Tierrafino Base1 Rood met stro blijft zoals hij altijd was : droog en met stro.

tip : ben je al begonnen met Base1 Oker en heb je nog nodig in de nabije toekomst? Laat het ons nu al weten om je vlot verder te kunnen bedienen met dit product.

*DIN 18947 : deze Duitse norm maakt het mogelijk om ook leempleisters volgens normen te verdelen en verwerken en is verplicht voor leempleisters dikker dan 3mm die als product aangeboden worden op de bouwmarkt. Het is aldus een kwaliteitsgarantie voor de eindklant die op deze manier weet wat hij ‘koopt’.

Base Beter Best

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop