Vakman

voor de vakman gaan we tot het uiterste!

voor de vakman gaan we tot het uiterste!

We hechten nogal wat belang aan de positie van de aannemer in de bouw. Wij leveren natuurlijk wel materialen aan zelfbouwers en we proberen deze goed te begeleiden. Maar een professionele aannemer die met bio-ecologische materialen werkt, heeft volgens ons een belangrijke taak in het verspreiden van bio-ecologische bouwwijzen. Er zijn er ook nog veel te weinig!

Voor de ontwikkeling van het bio bouwwezen in Vlaanderen is het daarom van groot belang voor Ecomat dat we onze aannemers ook naar ons best vermogen bijstaan en adviseren in hun bio-ecologische bouw of verbouwprojecten.

Dat uit zich in technische ondersteuning, maar ook in onze kerntaak, namelijk vlotte en correcte aanvoer van goederen op de werf of in het atelier.

snelle levering

snelle levering

Ecomat heeft zo’n 2000 producten in het gamma. De meeste daarvan houden we op voorraad in onze magazijnen te Zoersel of Genk. Maar het kan wel eens voorkomen dat je bestelde goederen in het andere magazijn gestockeerd zijn, of dat we een stockbreuk hebben op een bepaald product. Een heleboel producten importeren we ook met volle vrachten uit het buitenland, zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, enz…Daarom hebben we soms net iets méér tijd nodig om bestellingen te kunnen uitleveren.

Ecomat engageert zich om een bestelling binnen een termijn van 10 dagen te leveren op je werf of in je atelier.

Soms kan dit sneller, maar het is verstandig om met deze levertermijn rekening te houden. We willen graag vermijden dat je met werkvolk op een werf klaarstaat zonder goederen. 

Geef daarom op tijd je bestellingen zo compleet mogelijk door!

 • leveringen gebeuren met eigen vrachtwagen met kraan en waar nodig en voordeliger voor jou als klant, schakelen we een externe transporteur in. 
 • leveringen gebeuren op de begane grond op waarborg- of wegwerppalets. 
 • leveringen op verdieping zijn minstens 2 weken op voorhand aan te vragen.
 • waarborgpalets kunnen steeds terugbezorgd worden aan Ecomat
 • transportkosten worden berekend in functie van het volume van de bestelling
 • franco leveringen kunnen vanaf een aankoopwaarde van €1500,00 BTWexcl
 • aanvullingen op lopende orders kunnen bijgevoegd worden tot op een bepaald moment voor het uitleveren
de best mogelijke tarieven: ons staffelsysteem

de best mogelijke tarieven: ons staffelsysteem

Ecomat heeft grote inspanningen geleverd de laatste 3 jaar om de marges voor de aannemer op zijn producten naar zijn eindklant toe, te vergroten.

Die marges zijn afhankelijk van onze omzetten en aankoopmarges natuurlijk, maar naarmate Ecomat groeit en betere aankoopvoorwaarden bekomt  bij de producenten, schuiven wij de marges door naar onze klanten. Verkoopprijzen worden ook bepaald door de mate van handling, of werk dat Ecomat eraan besteedt. Hoe minder werk voor ons om palets open te maken, platen af te tassen en weer in te pakken, hoe goedkoper de prijs die jij betaalt. 

Iedereen weet dat je voor grote volumes meestal een betere prijs kan krijgen. Dit geldt ook voor onze professionele klanten. Meestal bestelt een aannemer per project, maar als je een magazijntje hebt, kan je misschien per palet bestellen, en stockeer je het overschot van een werf voor een volgende werf.

Het is met name dus altijd interessanter om een doos, of een palet of zelfs 4 paletten van een bepaald product te bestellen. Ecomat werkt voor zijn professionele klanten met staffelprijzen.

Hoe meer jij met vaste systemen en vaste producten werkt uit ons gamma, hoe meer winst je op het einde van de dag overhoudt, simpel toch?

wij sturen klanten naar jouw bedrijf

wij sturen klanten naar jouw bedrijf

Ecomat krijgt veel klanten over de vloer. Zelfbouwers, geïnteresseerden, architecten maar evengoed mensen die bio-ecologisch willen bouwen of verbouwen en daarvoor een uitvoerder zoeken. Het is dan ook één van de meest gestelde vragen in onze toonzalen.

Wij zijn echter niet zomaar geneigd eender welke bouwaannemer, pleisteraar of tuinaanlegger door te geven. We willen er zeker van zijn dat

 • werken goed uitgevoerd worden
 • duidelijk en correct gecommuniceerd wordt met de eindklant
 • werken volgens bio-ecologische principes uitgevoerd worden
 • materialen van Ecomat gebruikt worden

We zullen hiervoor altijd navraag doen naar de ervaringen van klanten. Op basis van die ervaringen kan je aannemersbedrijf , als je dat wenst, op onze listings terechtkomen. We hebben meerdere listings voor verschillende werken. Niet iedere werf is dezelfde. Als verkoopsconsulenten proberen we een inschatting te maken van het project van de klant, zijn prioriteiten en de eigenheid van jou of jouw bedrijf. Op die manier proberen we altijd een kleine preselectie te maken voor de klant, zodat niet iedereen op de lijst voortdurend met elkaar in concurrentie staat. Slechts 1 naam doorgeven doen we zelden. Dat pikt de eindconsument niet meer : hij wil kunnen vergelijken. En het moet ook ergens ‘klikken’. Als het niet ‘klikt’ met je klant, zijn problemen en wantrouwen niet ver te zoeken.

Het is ook voor Ecomat zaak om na de inspanningen rond uitleg en begeleiden van de klant in een keuze van bouwwijze of producten, dat de klant terechtkomt bij een aannemer die de kennis deelt met ons en ook bij Ecomat koopt, das nogal wiedes.

tafelrondes & werfbezoeken

tafelrondes & werfbezoeken

Ook voor jou, als bouwprofessional richten we regelmatig professionele infomomenten in, maar ook tafel-of werfrondes met andere aannemers/architecten.

Die tafelrondes zijn bedoeld om van elkaar te leren, elkaar te kruisbestuiven. Er zijn teveel bio-ecologische bouwwijzen en technieken die je immers niet in de vakschool aanleert.

Geleide bezoeken aan werven onder leiding van een technische dienst van een producent zijn zeer leerrijk voor alle partijen. Voor jou als aannemer of architect om te zien hoe andere het in de praktijk aanpakken én voor de producent die zich soms niet bewust is in welk kader zijn producten soms gebruikt worden.

Graag horen we ook van jou, als bouwprofessional, waar we ons hier nog in kunnen verbeteren.

Wens je als aannemer op de hoogte gehouden te worden van specifieke profi-bouwnieuwtjes of profi-prijsaanpassingen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief voor professionelen.

We maken daarin een onderscheid in

 • algemene aannemers bouw
 • aannemers pleisterwerken
 • aannemers dakwerken
 • aannemers schrijnwerk
 • aannemers schilderwerken
 • aannemers tuinaanleg
 • architecten strobalen
 • architecten cohousing
 • binnenhuisarchitecten
 • organische architecten
 • architecten gespecialiseerd in renovaties
disclaimer

disclaimer

De producten die wij aanbieden voor specifieke werken worden steeds op verantwoordelijkheid van de gebruiker uitgetest. Het eindresultaat hangt af van onvoorspelbare factoren.
Wij verstrekken ons advies op basis van jarenlange ervaring enkel ter informatie.
Wij hebben geen enkele invloed op de effectieve praktische toepassing van het product door de gebruiker en wij kunnen in geen geval als aannemer van de uit te voeren werken worden beschouwd.
Onze verantwoordelijkheid beperkt zich enkel tot de waarde van de geleverde of gebruikte producten.
Ons advies stelt ons in geen geval verantwoordelijk en kan geen aanleiding geven tot gerechtelijke vervolging.
Onze eigen technische fiches en de technische fiches van producenten kunnen enkel als advies worden beschouwd.