CULT samen leveren we groener | | Blog

15-10-2022

Ecomat is de eerste KMO die toetrad tot CULT, Collaborative Urban Logistics & Transport en dat ga je meer en meer merken!

wie?

Het logistieke samenwerkingsverband, in 2020 opgezet door Tri-Vizor met Danone, Delhaize, Jacobs Douwe Egberts, Pro Duo, Proximus, Telenet en Torfs, heeft als doelstelling het aantal kilometers en de uitstoot van stadsleveringen te verminderen. Ecomat, AS Adventure, Fnac & Vandeborre, Krëfel en Lombardia Food treden nu ook toe en de volgende nieuwe lichting staat al aan te schuiven.

wat?

CULT wil 'Green Deal Delivery' aanbieden: een levering op vaste tijdstippen, volledig emissievrij, met groen transport zoals cargofietsen en electrische bestelwagens en met koeriers die in sociaal economisch verantwoorde omstandigheden kunnen werken. Je herinnert je wellicht dat de laatste maanden aan het licht kwam dat veel van de koerierbedijven niet echt koosjer werken. De eerste leveringen startten in maart van dit jaar. Sindsdien werden door de partners 25% minder kilometers gereden en 90% minder uitstoot werd veroorzaakt door de deelnemende bedrijven!

waar?

Dit samenwerkingsverband is nu opgestart in Antwerpen, maar het is de bedoeling dat andere centrumsteden in Vlaanderen volgen. En dan wordt het nog interessanter voor ons. Want in Antwerpen bieden we al een paar jaar betere afhaalmogelijkheden aan in ons PikOpPunt te Borgerhout en we stellen onze eigen cargotrailers ter beschikking om zelf uit te halen.

hoe?

Nu zal het B-Post zijn die als logistieke partner van CULT voor Antwerpen met zijn verdeelcentrum aan de Noorderlaan onze webshop-pakjes bij jou bezorgt op de meest groene manier mogelijk :

  • fiets waar kan,
  • electrische bestelwagen waar nodig en, 
  • in primeur : leveringen op palets (met beperkte afmetingen en gewicht) worden nu ook mogelijk met een hybride vrachtwagen
CULT samen leveren we groener
CULT samen leveren we groener
CULT samen leveren we groener
CULT samen leveren we groener

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop