het groenste platdak | nieuwigheden | Blog

14-12-2018

nieuwigheden Bouwtechniek Houtmassiefbouw Houtskeletbouw Steenmassiefbouw

Soprema als dakdichtingspecialist en moederfirma van Pavatex sinds een jaar, heeft nu een totaalsysteem voor warme platte daken op punt gesteld.  Het Soprema Vapro-systeem: hoogwaardige bitumenwaterdichting met anti-NOx-effect.

Ze combineren hierbij een speciale damprem uit hun assortiment met een speciale dakhuid. Daartussen gebruiken ze de Pavatex Isolair houtwolisolatieplaat als drukvaste isolatie. Het is het eerste totaalsysteem voor warme platte daken met houtvezelisolatie en biedt jou als klant totaalgarantie!  Geen reden meer om ook voor deze toepassing een hergroeibaar isolatiemateriaal uit je hoofd te laten praten ! 

Het SOPREMA Vapro-systeem biedt bijna onbeperkte toepassingsmogelijkheden in de afdichting van platte daken (op een houten bebording of op een betondek). Het is geschikt voor 

  • groendaken
  • vrije blootstelling aan verwering met luchtzuiveringseffect 
  • het leggen onder een grindlaag.

De wortelbestendige kwaliteit top Vapro plus overtuigt met technische maximale waarden, o.a. met hittebestendigheid (+ 150 ° C), koud buiggedrag (-40 ° C), trekkracht (trekgedrag langs 1.800 N / 50 mm2) en rek (42%). De uitzonderlijk hoge mechanische sterkte van de dakhuid wordt verzekerd door een nieuw ontwikkeld, zeer scheurbestendig en elastisch combinatiedrager polyester (330 g / m2). Op het oppervlak is de Vapro plus uitgerust met een hoogwaardige slijtlaag, inclusief een fotokatalytische anti-NOx-coating. Zo verminderen we de stikstofoxideverontreiniging van de lucht. Op het speciale Vapro dampscherm wordt de Isolair vastgekleefd met Soprema Efifoam tegen rukwinden en stormen als er geen belasting op de dakhuid komt.

Groener  kunnen we een plat dak in zijn totaalgarantie niet maken voorlopig! Wij wachten de evoluties verder af naar nog meer ademende dakhuiden en oplossingen die nog minder petroleumgebaseerd zijn, maar tot dan hebben we nu tenminste een gegarandeerde totaaloplossing van één leverancier.

Bekijk opbouwvoorbeelden op pagina70 van de technische folder DACH hieronder.

Vooralsnog bieden wij zelf het Soprema Vapro assortiment niet aan : neem hiervoor contact met www.soprema.be en vraag naar volgende producten :

  1. Sopravap Stick A15
  2. Sopralene Soprastick 30D
  3. Sopralene Optima;

het groenste platdak

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop