intello x | nieuwigheden | Blog

13-02-2021

nieuwigheden Bouwtechniek

Intelligente dampremmen ken je inmiddels als je een beetje vertrouwd bent met het isoleren met onze vochtregulerende materialen. Onze vaste leverancier Pro Clima (Moll Bautechnik) was destijds de eerste die ermee op de markt kwam. Intussen is een intelligente damprem standaard geworden. een intelligente damprem geeft je namelijk de zekerheid dat als er vocht in de constructie doorsijpelt, het er altijd weer uitdampt. Is het niet langs buiten, dan langs binnen. Is het niet in de winter, dan in de zomer.

Uiteraard zijn intelligente dampremmen het best te combineren met ‘intelligente’ isolatiematerialen, die in staat zijn vochtigheid in de constructie te bufferen totdat de dampdruk deze naar binnen of buiten stuwt.. In de zomer is de dampremmende waarde 0.25m. In de winterperiode is die 25m. In mensentaal : elk vochtpartikeltje moet een afstand afleggen vergelijkbaar met 25 meter vooraleer het door deze folie van 0.2mm heen geraakt


intello X

Speciaal voor de nieuwe bouwwijzen van sarkingdaken en op CLT massiefhoutbouw, ontwikkelde pro Clima nu de Intello X. Plaats deze damprem op je dakbebording of langs buiten van je CLT-gevel vooraleer je verder isoleert met bijvoorbeeld Pavatex isolair of een G-tec paneel met inblaasisolatie. De folie is 2 maand weersbestendig.


intello X plus

De Pro Clima Intello X PLUS is de donkergrijze variant en de eerste in ons gamma die je kan gebruiken om op onafgewerkte zolders aan de warme zijde van de isolatie te plaatsen. Alle andere dampremmen waren hiervoor niet UV-bestendig genoeg.

Soms worden we wat verveeld door productinnovaties bij Pro Clima. Ze zijn niet voor niets altijd hun tijd vooruit. Maar deze Intello X is een mooie aanvulling specifiek voor reƫle bouwsituaties en nieuwe bouwtechnieken.

Je ziet de folie al vermeld in onze TF hellend dak 

intello x