intello x | nieuwigheden | Blog

01-12-2021

nieuwigheden Bouwtechniek

Intelligente dampremmen ken je inmiddels als je een beetje vertrouwd bent met het isoleren met onze vochtregulerende materialen. Onze vaste leverancier Pro Clima (Moll Bautechnik) was destijds de eerste die ermee op de markt kwam. Intussen is een intelligente damprem standaard geworden. een intelligente damprem geeft je namelijk de zekerheid dat als er vocht in de constructie doorsijpelt, het er altijd weer uitdampt. Is het niet langs buiten, dan langs binnen. Is het niet in de winter, dan in de zomer.

Uiteraard zijn intelligente dampremmen het best te combineren met ‘intelligente’ isolatiematerialen, die in staat zijn vochtigheid in de constructie te bufferen totdat de dampdruk deze naar binnen of buiten stuwt.. In de zomer is de dampremmende waarde 0.25m. In de winterperiode is die 25m. In mensentaal : elk vochtpartikeltje moet een afstand afleggen vergelijkbaar met 25 meter vooraleer het door deze folie van 0.2mm heen geraakt.

 

intello X

Speciaal voor de nieuwe bouwwijzen van sarkingdaken en op CLT massiefhoutbouw, ontwikkelde pro Clima nu de Intello X. Plaats deze damprem op je dakbebording of langs buiten van je CLT-gevel vooraleer je verder isoleert met bijvoorbeeld Pavatex isolair of een G-tec paneel met inblaasisolatie. De lichtgrijze folie is 2 maand weersbestendig. In deze zin vervangt Intello X 3 dampremmen voor dakrenovatie van buitenaf : de Intesana, de Dasatop en de DA. 

Verder is dit ook de oplossing voor het luchtdicht maken van geïsoleerde constructies aan de binnezijde waar de folie zal worden blootgesteld aan diffuus UV-licht  (bijvoorbeeld omdat er geen binnenafwerking geplaatst gaat worden).

Tegelijkertijd komen er ook de Intello ConneX stroken aan : deze worden gebruikt

  • als wachtfolie voor het verbinden van toekomstige luchtdichtingselementen
  • voor het aansluiten van de luchtdichting op de betonplaat
  • als reparatiestrook

Ze vervangen de DA-S en de DA-50/DA-75 stroken 

 

intello X plus

De Pro Clima Intello X PLUS is dan de variant waarachter kan geïsoleerd worden met inblaasisolatie zoals iQ3 of Pavawood Fibre.

 

Ecomat houdt Intello X vanaf vandaag op voorraad.

intello x

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop