Isolena schapenwol : nu met correcte LCA | | Blog

08-03-2024

Eindelijk wordt alvast in Nederland de fout hersteld waardoor schapenwol een slechte LCA verkreeg. 
Dankzij de nieuwe LCA kan je nu met een gerust hart en een uitzonderlijk goede MKI score natuurlijk en gezond isoleren met Isolena Naturfaservliese . 

Eindelijk ziet men in dat schapen die onze natuur helpen beheren géén zware  ecologische “potenafdruk” zetten op alpenweides of andere natuurgebieden. Integendeel: de wol is een bijproduct van natuurbeheer! De factor landgebruik als negatieve weging op een LCA is in deze bij Isolena schapenwol totaal verkeerd ingeschat en berekend. Dat heeft inderdaad wat jaren gekost en was een ambtenarenfout in de Nederlandse Nibe benadering.

Nu kan je naar hartelust een low-impact gebouw tekenen geïsoleerd met Isolena Schapenwol!

frame: de oude NIBE generieke data was gebaseerd op internationale wol data . Lees incl Australische, Argentijnse en andere wol van intensieve veehouderijen. De Isolena wol komt voornamelijk van boeren uit de berg boeren regeling en schapen die natuur beheren, een biodiversiteitsdienste verlenen en zodoende een positieve impact hebben. Omdat de oorspronkelijke begrazers in Europa vaak ontbreken zorgen schapen dat stikstofminnende planten niet de overhand krijgen, de wol van deze schapen is niet geschikt voor andere toepassingen en dus een reststroom waarin CO2 is opgeslagen.

Daarom kiezen we voor Isolena. Want daarenboven : 

Het is één en al bio: geen toeslagstoffen, geen zouten, geen steunvezels; zelfs geen mottenbehandeling met de #ionicprotect behandeling van Isolena; 
Isolena schapenwol is de enige 100% natuurlijke isolatie in dekens. 

Daarnaast is het zo dat je Isolena best niet traditioneel inbouwt achter een dampscherm. Dan verlies je namelijk heel wat kwaliteiten. In sommige situaties kan je technisch niet anders, maar dan zijn er ook beterkope biobased alternatieven zoals lokale graswolmatten van Gramitherm.

Voor elke situatie het beste product toepassen, daar staat Ecomat voor!

Isolena schapenwol : nu met correcte LCA

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop