kurkisolatie lambourdes | nieuwigheden | Blog

09-02-2021

nieuwigheden Bouwtechniek

Kurkisolatieplaten zijn heel effectief in het zorgeloos na-isoleren van bestaande gebouwen.  Zowel thermisch als akoestisch is dit natuurlijke isolatiemateriaal makkelijk in te bouwen zonder bijkomende beschermingsmaatregelen zoals dampremmen. net omdat het materiaal zo hygroscopisch is en natuurlijk. 

Nieuw zijn de kurkisolatieplaten lambourdes. Deze platen zijn voorzien van 2 stroken OSB van 18mm en te verkrijgen in diktes 40-50-60mm. Wij gaan standaard 50mm op voorraad houden. De OSB strips zijn handig in muurtoepassingen als je de kurkisolatieplaten wil afwerken met een afbouwplaat of houten schroten. Bevestig de kurk-lambourdesplaten ter hoogte van de latten met nagelpluggen in de muur.  De afbouwplaat  of ook houten schrootjes kunnen dan in de OSB strook worden bevestigd. Hiermee vermijdt je verlijmingen wat altijd interessanter is op ecologisch vlak maar ook naar demontage of herbruik.

Ook in een vloertoepassing bieden deze platen met OSB -stroken een voordeel : een houten vloer of OSB underlayment kan in de OSB stroken worden bevestigd zonder dat je op deze manier geluidsbruggen maakt naar de ondergrond. Zo blijf je akoestisch ontkoppeld van de draagvloer. Dit systeem is dus een klein beetje een concurrent van de Pavatherm Profile. Het grote voordeel is echter dat je isolatielaag ook onder de bevestigingslat doorloopt. Dat is bij Pavatherm Profile niet het geval tenzij je onder het volledige plaat/keper systeem nog een houtwolplaatje laat doorlopen. 

kurkisolatie lambourdes

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop