eco-voegenzand | Tuin | Blog

05-02-2015

Tuin Allerlei

Voor het grondig aanpakken van voegen tussen klinkers en kasseien hebben we het ideale voegenzand in huis gehaald. 

Eco Fugensand van Stones gebruikt een volledig natuurlijk plantaardig bindmiddel, hun Solid Green Binder ® ,dit in tegenstelling tot andere merken van voegenzand, die polymeren gebruiken als bindmiddel. Dit plantaardig bindmiddel heeft, buiten het meer ecologisch verantwoorde karakter, ook andere streepjes vóór op zijn concurrenten. Gewoon voegzand vertoont na enige tijd door de weersomstandigheden kleine minuscule scheurtjes waarlangs onkruid toch vaak nog zijn weg vindt. De Solid Green Binder heeft net de eigenschap deze scheurtjes op natuurlijke wijze weer te verdichten.

Een ander voordeel van de Solid Green Binder is dat het de pH waarde van de voegvulling verhoogd wordt, waardoor onkruid en zaadjes op natuurlijke wijze verstikt worden.

Gebruik

Droog uitstrooien,  eventueel intrillen,  inblazen,  licht bevochtigen en vegen,dit zijn de opeenvolgende stappen die onderaan deze pagina mooi uitgelegd krijgt in een video.

Dirt product is verkrijgbaar in 3 tinten en geschikt voor renovatie en nieuwe aanleg terrassen en opritten, wandelpaden en bestratingen met een maximale belasting van 3.5 ton. Zorg voor een goede werking voor een totale waterdoorlatende voeg-opbouw, zoals dat een ecologisch principe van alle wegeniswerken zou moeten zijn! Niet geschikt voor op waterdichte ondergronden.

Waterdoorlatend Stone Eco Fugensand voor voegen van 1 tot 20 mm. In de kleuren grijs, beide en basalt. Voor alle licht belastend verkeer tot 3,5 ton. In waterdoorlatende en ongebonden beddingen. Geschikt voor natuur- en betonoppervlakken. Natuurlijk gestabiliseerd voegzand voor duurzame en ecologische voegen. Het innovatieve bindmiddel  zorgt voor hoge erosiebestendigheid, onkruidremming en kan een zelfherstellende voeg garanderen. Het product wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige en gemakkelijke toepassing. Op de juiste wijze aangebracht is er geen onomkeerbare sluier op het steenoppervlak

Een rekenprogrammaatje voor het verbruik vind je via deze link.

Gebonden voeg-oplossingen vind je hier.

eco-voegenzand
eco-voegenzand
eco-voegenzand
eco-voegenzand
eco-voegenzand
eco-voegenzand
eco-voegenzand
eco-voegenzand

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop