pavaroom : beter isolerend, prijsdaling en nu ook geschikt voor badkamers en vochtige ruimtes | nieuwigheden | Blog

26-01-2018

nieuwigheden Bouwtechniek

Pavaroom is vernieuwd en is nu een homogene plaat. De isolatiewaarde werd net iets beter lambda : 0.044W/mK en het gewicht nog iets verlaagd naar 230kg/m³. een plaat van 30mm weegt nu nog geen 7kg/m²; een traditionele gipsvezelplaat weegt 11kg in 10mm dikte. De cellulose-hardlaag aan weerszijden maakt van deze isolatieplaat een echte afbouwplaat. Voor mensen die niet van gips of andere koude materialen houden en die tegelijk willen na-isoleren.

Pavaroom laat zich makkelijk plaatsen op dragende structuren zoals wanden en plafonds zonder een bijkomend lattenwerk! (max hoh afstand onderstructuur 80cm!).

Wanneer de naden verlijmd en uitgegipst worden, is de plaat voldoende dampremmend en luchtdicht om zonder bijkomende damprem een ademende constructie af te werken aan de binnenzijde.

Sinds enkele maanden is Pavaroom ook geschikt voor het afwerkend bij-isoleren van vochtige ruimtes zoals was-en badkamers! Waar precies n de badkamer je ze niet mag gebruiken vind je terug in onze aangepaste plaatsingsfolder.

pavaroom : beter isolerend, prijsdaling en nu ook geschikt voor badkamers en vochtige ruimtes