pixii | nieuwigheden | Blog

15-01-2020

nieuwigheden Bouwtechniek

Zovele jaren nadat we lid werden van het PassiefHuisPlatform, zijn we eindelijk toegetreden tot het Pixii platform. 

Pixii (voorheen bekend als Passiefhuis-Platform) ondersteunt als neutrale wetenschappelijke onderzoeksinstelling de bouwactoren bij zowel innovatie, informatie en netwerking als op de werf. De organisatie verenigt meer dan 200 toonaangevende bedrijven in de bouwsector en wil met haar actieve ledencommunity inspireren en motiveren tot het bouwen van passieve en energieneutrale gebouwen. Pixii levert professioneel advies en begeleiding aan bedrijven en particulieren, netwerkt met beleids- en opiniemakers, verleent certificaten aan passieve en energieneutrale projecten en organiseert evenementen en gespecialiseerde opleidingen rond energiezuinig bouwen. De organisatie focust op het kruispunt van energie, renovatie en circulair bouwen.

Pixii is een ledenvereniging met als doel om de bouw in beweging te krijgen in de richting naar energieneutraliteit en circulair bouwen in vernieuwende en concrete projecten.

De nieuwe focus, alsook het belang dat gehecht worden aan circulair bouwen deed ons beslissen om opnieuw met de andere bouwpartners samen vernieuwende maar nog steeds ecologisch ge├»nspireerde bouwtheori├źn mee in de praktijk te zetten en uit te dragen.

Wij kijken er in ieder geval naar uit om samen met onze bestaande partners  zoals Pavatex by Soprema, Vibe, Isoproc, Daservicio en anderen kennis te vergaren en te delen om zo het Vlaamse bouwlandschap zo energieneutraal, ecologisch en circulair mogelijk te maken.

Tenslotte zijn we met EcomatPOP en Circomat bijna buren : we zitten maar een halve boogscheut verder op het einde van de Tuirnhoutsebaan.

pixii
pixii
pixii