prijzen (bouw)materialen onder druk | nieuwigheden | Blog

01-04-2021

nieuwigheden

Prijzen van materialen en specifiek bouwmaterialen staan onder hoge druk. Uiteraard is Corona en de wereldwijde pandemie één van de oorzaken, maar er zijn er ook andere. Waaronder lagere reserves van de ene grondstof en overvraag van de andere. Scheepsblokkades zijn alleen maar een toemaatje en minder van tel voor onze sector van ecologische materialen, maar het speelt allemaal mee. 

Wij proberen ons aanbod steeds zo gediversifieerd mogelijk op te bouwen zodat we minder afhankelijk zijn van prijsschommelingen van bepaalde grondstoffen, maar we voelen het nu langs alle kanten. Het lokale reststroomproduct Gramitherm graswol dat we sinds kort aanbieden als alternatief op houtwol, is daar een voorbeeld van. Dat is voldoende voorradig en hebben we snel in huis om onze klanten te bedienen.

Doordat prijzen van kunststof isolatiematerialen stijgen, storten vele bouwers zich op de ecologische alternatieven zoals houtwol omdat deze op de huidige markt vaak goedkoper zijn. Op de lange duur zal dit ook de prijs van houtwol kunnen ontwrichten, gewoon omdat er méér vraag naar is en de productiecapaciteit zich zal moeten aanpassen. Ook de prijs van thermisch behandeld hout  gaat de hoogte inschieten de komende maanden. Wij noteren aankondigen van prijsstijgingen tot 15%. De prijs van OSB plaatmateriaal volgt de ene storm na de andere waar ook ter wereld  en fluctueert al jaren.

Vandaag kregen we prijsstijgingen binnen van 10-15% op het gamma luchtdichtingsmaterialen. Niet moeilijk als je weet dat de ademende membranen dezelfde grondstoffen gebruiken als de mondmaskers waarmee we sinds een jaar ons gezicht sieren. De prijs van het papier zal ook voor stijgingen zorgen bij iQ3 inblaasisolatie dat wordt gemaakt van gerecycleerd papier.

Wij kunnen al deze stijgingen niet op de voet communiceren in vaste prijslijsten. Onze offertes voor materialen zullen dan ook vanaf vandaag heel kort geldig blijven. Vele prijzen worden zogenaamde “dagprijzen”, die we enkel de dag zelf kunnen garanderen. 

Dit is geen grap maar de bittere realiteit. Je vraagt dus best een offerte voor omvangrijke bestellingen en bevestigt liefst zo kort mogelijk nadien. De prijslijsten die je vindt op deze site of die je opvraagt, worden allemaal richtprijslijsten.

prijzen (bouw)materialen onder druk

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop