regenwaterbeheer op je dak of in je tuin | | Blog

21-02-2023

Klimaatverandering en toegenomen regenval veranderen onze traditionele manieren om ons voor te bereiden op extreem weer.

De focus is verschoven van het simpelweg beheren van reguliere weersomstandigheden naar hoe we maatschappelijke risico's in verband met klimaatverandering kunnen verminderen. Voorbereiding op de gevolgen van extreem weer staat op de politieke agenda en de meeste regeringen hebben ambitieuze programma's gelanceerd om de uitdagingen aan te pakken . Omdat een toename van neerslag en overstromingen in het nederzettingsgebied moet worden aangepakt , wordt wereldwijd gewerkt aan innovaties en oplossingen. 

Geëxpandeerde klei kan en wordt al in veel gebieden gebruikt voor waterbeheer. Het gebruik van geëxpandeerde klei kan steden helpen hun strategieën voor aanpassing aan de klimaatverandering te implementeren.  Daarnaast creëert het gebruik van waterbeheergebieden als recreatieruimtes een gezonde en esthetisch aantrekkelijke omgeving die welzijn en biodiversiteit bevordert. Maar ook de partikulier kan zijn kleikorreltje bijdragen op zijn eigen plat dak of tuin.

Fibo Exclay ontwikkelde een rekentool voor het berekenen van hoeveel kleikorrels en welk formaat  je best gebruikt om wtare vast te houden of net weg te draineren. (tip : zet de vertaling even in het Nederlands )

Ideaal om te berekenen hoe dik je kleikorrel laag moeten zijn onder je groendak om enerzijds je planten te voeden met water en anderzijds het overtollige water snel te laten wegvloeien.

regenwaterbeheer op je dak of in je tuin

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop