thermowood populier | nieuwigheden | Blog

08-04-2016

nieuwigheden Hout

Als je vertrouwd bent met het Ecomat assortiment gevelbekleding, dan weet je dat we grote fan zijn van het concept thermisch behandeld hout. Thermowood boden we tot hiertoe enkel aan in thermisch gerectificeerd grenen of vurenhout. Maar we hebben ook Thermowood van populierenhout! We bieden het aan in een schuinblokprofilering van 26mm dik. Dit geeft een bijzonder mooi schaduweffect en lijnenspel tegen je gevel. Achteraan sluiten de profielen mooi tegen elkaar aan, maar van vooraan gezien lijken het wel afzonderlijke latten met een diepvallende voeg. Het is hetzelfde profiel als het schuinblokprofiel in Thermowood Vuren, maar populier heeft als boom veel minder knoesten, wat een nog meer verfijnde look geeft. De duurzaamheidsklasse van Thermowood populier is II.

De thermische rectificatie zorgt ervoor dat door een procedé van stomen en bakken het populierenhout veel meer stabiel wordt en geschikt is om buiten zonder behandeling tegen je gevel te blinken. Waar er regen en zon aankan, krijg je een mooie egale vergrijzing. Wil je de mokka bruine kleur behouden, zet je er een Galtane Oliebeits op. Met de verschillende kleuren beits en hun eigen accenten, bepaal je uiteindelijk zelf nog de look van jouw huis.

Dus als je niet van knoesten houdt of de vlam van het vurenhout te wild vindt, is er nu het Thermowood Schuinblokprofiel Populier. Voor elk wat wils bij Ecomat!

thermowood populier
thermowood populier
thermowood populier
thermowood populier
thermowood populier
thermowood populier

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop