Tierrafino hechtleem hecht echt | nieuwigheden | Blog

18-01-2018

nieuwigheden

Tierrafino ontwikkelde op onze vraag een leem die hecht op moeilijke ondergronden, een hechtleem.

Het is een soort van basisleem met uiteraard enkel natuurlijke toevoegingen zoals cellulose, talk en perliet  die we voorstellen op ondergronden waar je  eerst normaal de Tierrafino Contact zou toepassen zoals op gipshoudende ondergronden en waar je dan een eerste laag basisleem zou op aanbrengen. De Tierrafino hechtleem schakelt dus eigenlijk een voorbereiding van de ondergrond uit. Een primerlaagje minder werk!

Ook op houtwolisolatieplaten zoals de Pavatex of Best Wood platen tegen een dakvlak of tegen een plafond van een verdiepingsvloer, zal de Tierrafino hechtleem meer zekerheid bieden tegen mechanische schokken (trillen van de onderconstructie) dan een gewone Tierrafino Base rechtstreeks op de platen.

Tierrafino hechtleem is perfect geschikt om lichte isolatieplaten uit houtwol zoals de Best Wood Sono 22mm tegen de muur te kleven. Dikkere platen uit houtwol zullen ook in eerste instantie voldoende kleven maar vereisen nog een extra mechanische bevestiging met isolatieschotelpluggen.

Denk ook aan het bepleisteren van houtvezelplaten (vb OGB of OSB) : mits verlijming van de platen in de tand en groef (of een bijkomende wapening over de naden) hecht ook de hechtleem op zulke ondergronden!

Tierrafino hechtleem is beschikbaar in zakjes van 5kg voor 2m² en 20kg voor 8m².

Eventueel ook in bigbags te bestellen.

Tierrafino hechtleem hecht echt