wanneer is je gipsbepleistering “schilderklaar”? | | Blog

10-06-2023

Hoewel we zelf niet vaak gipspleisters aanraden, toch is het nog steeds de meest gekozen wandbepleistering binnen. We hebben dan ook muurverven zoals de Copperant Pura muurverf die een gipsmuur perfect in jouw gelukskleurtjes zetten.

Soms echter is de kwaliteitsafwerking van een met gips gestucte muur voer voor discussie tussen bouwaannemer en bouwheer en schilder.

Buildwise (vroeger WTCB)  heeft daarom een korte checklist opgesteld om te bepalen wanneer en of je muur "schilderklaar" is. Want het is net deze omschrijving die tot heel veel discussie leidt. Je vindt de checklist  op ons publicatieplatform of hiernaast.

Ecomat biedt in ieder geval ook een plamuur aan die het kwaliteitsniveau Q4 kan aanbieden : je ziet dan in het schijnlicht geen enkele onvolmaaktheid. Voor de puristen, want meestal hoef je zover niet te gaan. Akurit Q4 is een fijnplamuur voor binnen en buiten (kan ook op traskalk). Hij heeft zelfs geen korrel dus superglad! Ook geschikt voor het uitplamuren van Fermacell platen op het hoogste niveau!

wanneer is je gipsbepleistering “schilderklaar”?

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop