circomat | circubuild | kennisbank

circomat circulaire bouwoplossingen

circomat

circomat

circubuild, EM ecomat , circulair bouwen

CIRCOMAT IS EEN LABO

Dit laboratorium binnen Ecomat wil onderzoeken hoe we de waarde van materialen zo lang mogelijk zo hoog mogelijk houden. Om verkwisting van onze (natuurlijke) grondstoffen tegen te gaan. En dat is broodnodig als we zien hoe het klimaat zich stilaan begint te wreken tegen zoveel uitbuiting en verspilling. Is bio-ecologisch bezig zijn wel voldoende in deze context? Moeten we onze blik verruimen als er zovele grondstoffen zo snel als afval wordt beschouwd?

CIRCOMAT IS EEN LABEL

Circomat by Ecomat is een label van producten waarvan wij vinden dat ze passen in een brede ecologische context maar die daarom niet per se natuurlijk van aard zijn. Zolang ze voldoende herbruikbaar worden toegepast en er weinig biobased of minerale alternatieven zijn voor een bepaalde toepassing.

CIRCOMAT IS EEN COUNSEL AGENCY

Circomat is ook een adviesbureau voor circulaire (ver)bouwprojecten. We schreven een totaalplan van afbraak, herbouw en herbestemming voor de Stuivenbergsite in Antwerpen. We werkten mee aan circulaire invullingen van projecten en circulaire reconversies van inrichtingen, gebouwelementen en totale gebouwen. 

FOLLOW US

instagram

facebook

linkedin

to top of page
Pinterest
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat
circomat

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop