fermacell producent | PR producenten | kennisbank

Fermacell & Aestuver zijn merken van James Hardie Industries,

fermacell producent

fermacell producent

PR producenten

Sinds 3 april 2018 zijn de fabrieken van Fermacell en Aestuver overgenomen door de wereldmarktleider in vezelcementplaten : James Hardie Industries. James Hardie is vooral sterk vertegenwoordigd in de Verenigde Staten, Australië en bepaalde delen van Azië. Fermacell is de Europese marktleider op het gebied van gipsvezelplaten en ook in de cementvezelplaten heeft Fermacell een aanzienlijk marktaandeel opgebouwd in Europa.

De merknamen blijven bestaan : Fermacell voor de gipsvezelplaten, Powerpanel voor de cementgebonden platen en Aestuver voor de brandwerende plaatmaterialen. Het zijn allemaal minerale onbrandbare producten voor de bouw. 

Fermacell als gipsvezelplatenproducent was in de wonderjaren van Ecomat vooral een gezonder en sterker alternatief dan de traditionele gipskartonplaten. Ook al werden die een paar dorpen verder geproduceerd. In de loop der jaren bevonden we vooral de technische meerwaarden maar ook het grondstoffengebruik en toch de bouwbiologische meerwaarde van de ‘Fels Platte’ en nadien de ‘Fermacell Gipsfaserplatte’. De fabriek te Wijchen in Nederland kwam er nadien pas. Die fabriek die nu sinds een jonge herstructurering officieel weer buiten Xella Group valt, maakt onze Fermacell gipsvezelplaten. Volledig zelfstandig, als een volwaardig bedrijf. 

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop