gramitherm producent | Bouwtechniek | kennisbank

gramitherm is zwitserse technologie met belgisch gras

gramitherm producent

gramitherm producent

Bouwtechniek, circubuild, PR producenten

Gramitherm SA Europe gelegen in Sambreville produceert onze Gramitherm isolatiematten.

De technologie om van hergroeibare vezels isolatiematten te maken komt oorspronkelijk uit Zwitserland maar het is de Belg Christian Roggeman die de werkwijze op punt stelde voor de productie van isolatematten op basis van lokaal gemaaide grasoverschotten.

Hierbij worden jutevezels toegevoegd. Deze worden gewonnen door het vervezelen van jutezakken waarmee grondstoffen uit Afrika de Antwerpse haven binnengevoerd worden. Deze jutezakken zijn op zich ook al een recyxclageproduct. dat kan je merklen aan de kleurige vezels in de Gramitherm. Weldra zullen deze jutevezels wellicht vervangen worden door meer lokale vezels. 

Wij zijn fan van dit product en het principe van deze producent : het gaat immers over hergroeibare isolatie gemaakt van een materiaalstroom die lokaal gewonnen, lokaal geproduceerd en lokaal gedistribueerd wordt. Een korte keten dus, wat we in het ecologsch en circulair bouwen zo belangrijk vinden.

Recentelijk mochten we bigbags zetten in ons Ecocircoparc om snijresten weer in te zamelen. Deze gaan retour fabriek Sambreville om er weer nieuwe Gramitherm isolatiematten van te maken.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop