e-vita è bella | nieuwigheden | Blog

19-05-2023

nieuwigheden Bouwtechniek Decoratie-interieur

Nieuw bij Ecomat : de Elka Vita drielaagse houten plaat met tand en groef!

Van dezelfde producent van onze Elka Stranded Board (EGB+/OGB+) verdelen we nu ook de vurenhouten afbouwplaat met tand en groef.

 

Elka Vita

Deze is met zijn 19mm constructief maar vooral te mooi om weg te steken. Elka Vita is dan ook een mooie plaat om je interieur van je woning of Tiny House af te werken.

Door middel van de speciale -verlijming bereikt de plaat net zoals de OGB+ een minimale emissiewaarde voor formaldehyde van minder dan 0,03 ppm. Deze ligt ver onder de actuele E1-vereisten bij de laagste VOC-waarden: enkel de formaldhyde die van nature in het versgekapte hout aanwezig is. Voor Elka producten wordt enkel vers en geen recuphout gebruikt. Zo is het PEFC en FCS label perfect gewaarborgd : het hout komt uit bossen door Elka zelf in Zuid Duitsland beheerd.

Vita kreeg dan ook Blaue Engel en Sentinelhaus certificaten voor een gezond binnenklimaat.

De plaat is snel leverbaar in vurenhout en het formaat 2525*1025mm of 683mm. Ook een douglas variant is verkrijgbaar op bestelling.

Afwerken en beschermen tegen UV doe je met de Galtane Verhelderende of Verhardende olie of de Oliebeits. Wil je hem eerder kleurloos en watergebaseerd vernissen kan dat met de Copperant Flora matte vernis of met de Copperant Pura transparante kleurige beits op waterbasis.

 

Elka Stranded Board (ESB+/OGB+)

Wij kozen voor 2023 resoluut voor de OSB plaat van Elka die wij OGB+ noemen ten nadele van de OSB Sterling. Niet alleen is OGB+  beter als constructieve afbouwplaat met de laagste emissies, de plaat is ook verdiepingshoog en je kan ze dus ook vertikaal plaatsen. Bovendien is de OGB+ ook geschikt voor platte daken en klimaatklasseruimtes 4. Nu de prijzen gelijk staan, gaan wij voor de meest gezonde versie. Uiteraard. Natuurlijk!

e-vita è bella
e-vita è bella

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop