original greenbuild board (ogb/esb)  is niet zomaar een osb-plaat | nieuwigheden | Blog

27-05-2017

nieuwigheden Bouwtechniek Hout Decoratie-interieur

OGB/ESB is een constructie-en afwerkplaat uit houtspanen en zero-formaldehydelijm.  Ze lijkt heel erg op een geschuurde OSB plaat, maar ze biedt toch enkele meerwaardes die van nut kunnen zijn. Vooreerst de dikte : we houden de plaat in 22mm op stock en op het formaat 675 * 2580mm. Je kan de plaat constructief inzetten in zowel horizontale als vertikale positie (vandaar verdiepingshoog).

De plaat houdt het midden tussen een OSB 3 en 4 kwaliteit en daarom onze keuze voor draagvloeren van platte daken. OSB4 is de norm voor zulke toepassingen (~ vochtigheidsgraad bouwdelen). Ze zwelt amper en laat zich makkelijk bekleven met bitumen of kunststofbekledingen.

Ook de hoge weerstand tegen trekkrachten maakt hem bijzonder sterk voor schroefbevestigingen of nieten. Betere statische en technische waarden maken de plaat net iets beter dan een gewone OSB. Buigstijfheid en E-module zijn in beide richtingen gelijk waardoor je minder snijverlies moet optekenen.

Decoratief biedt ze door haar gladde geschuurdheid en haar emissie-arme labeling ook mogelijkheden. Het sterkst is deze plaat als constructie-en (voorlopige) afwerkingsplaat ineen!  Zo kan je je (ver)bouwbudget wat spreiden over de jaren en zit je toch in een aangenaam reukloos en moderne casco afwerking.

Kortom een kwaliteitsvolle bouwplaat die niet mocht ontbreken in het Ecomat assortiment! 

Meer info vind je hier!

original greenbuild board (ogb/esb)  is niet zomaar een osb-plaat

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop