meimaand grasmaand | Bouwtechniek | Blog

13-05-2023

Bouwtechniek circubuild Houtskeletbouw Steenmassiefbouw Strobalenbouw circulair bouwen

Doe jij ook mee met meimaand-grasmaand?.

Laat in deze regenachtige periode je grasperkje of groene omgeving goed opschieten en laat die grasmaaier nog maar even in de schuur te laten staan. Zo draagt iedereen bij tot een rijkere omgeving voor insecten en bijen om hun natuurwerk te doen en te bestuiven, te kruipen, te vermenigvuldigen en... voedsel te zijn voor weer andere wezentjes, kortom de natuur zelf.

Je merkt het onmiddellijk wat voor invloed dit heeft op onze natuur, zelfs midden in de stad.

Ook overheden en natuurlandschapsbeheerders doen dit deze maand. En wanneer dat gras over een maand of twee uiteindelijk gemaaid wordt, zal het op zijn beurt nog nuttig zijn als.... isolatie.Gramitherm graswol isolatiematten worden gemaakt van deze natuurlijke reststroom. Het sap wordt gescheiden van de gemaaide grassprietjes en vermengd met een langere natuurvezel (jute) om er een stevige, maar flexibele isolatiemat van te maken. van het sap wordt biogas gemaakt om de isolatiematten te drogen. Alles wordt opgebruikt, niets gaat verloren. En zolang we in de Benelux voldoende regen en grasweiden hebben, zal dit een oneindige bron van materiaal vormen. 

Wees gerust : deze matten gaan niet composteren of schimmelen in je dak, maar moest je er later toch vanaf willen, kan je ze wel composteren. Dit is een CO2 negatief product.

Wil je meer weten over deze circulaire isolatiemat, surf dan naar onze pagina.

meimaand grasmaand
meimaand grasmaand
meimaand grasmaand
meimaand grasmaand

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop