mucha colora | nieuwigheden | Blog

28-04-2020

nieuwigheden Decoratie-interieur

Copperant biobased verven bedacht  een prachtige collectie kleuren gebaseerd op de  schilderijen en muzes van de 4 Seizoenen van Alphonse Mucha.  Het bracht ons op het idee om wat verderop naar ‘onze’ eigen 4 Seizoenen op Zurenborg in Borgerhout  te trekken en we stonden versteld van de overeenkomsten met het kleurenpalet van de 4 seizoenen die we terugvonden bij deze Jugendstil woningen uit 1899. 

Op het kruispunt van de Generaal Van Merlenstraat en de Waterloostraat staan 4 hoekhuizen, alle genoemd naar de 4 seizoenen of jaargetijden zoals dat toen heette. De huizen werden zo’n 120 jaar geleden ontworpen door architect Jos Bascourt in opdracht van de Maatschappij voor Ontwikkeling van het Oostkwartier. De bedoeling was een stempel te drukken en een voorbeeld te geven welk architectuurbeeld men aan de wijk wilde geven.

Met de krachtige kleurencollectie willen wij laten een beeld geven hoe klassiek en modern deze kleuren nog steeds zijn. En zomaar te toveren uit onze verfmengmachine voor muurverven, gevelverven en lakken voor binnen en buiten. Want Copperant, das nieuw maar nu al klassiek en antwerps!

Je ontdekt ze alllemaal op de pagina kleur kiezen en via deze link naar de Copperant website

mucha colora
mucha colora