nieuwigheden bij pro clima 2017 | nieuwigheden | Blog

06-05-2017

nieuwigheden Bouwtechniek Houtmassiefbouw Houtskeletbouw Steenmassiefbouw Strobalenbouw

Niet zo gek veel nieuwigheden bij Pro Clima dit jaar. He programma omvat nu toch wel in heel brede zin alle toepassingsgebieden van lucht,-regen-en winddichting.  Er zijn er echter 2 die we je niet wilden onthouden : de Pro Clima Orcon Multibond aansluitlijm op rol en de Pro Clima Solitex Penta gevelfolie.

Pro Clima Solitex Penta gevelfolie is een pikzwarte folie die een antwoord biedt op de grote trend op het gebied van houten gevelbekleding : grote open voegen tussen de gevelplanken die een gebouw een luchtiger of  ‘transparanter’ effect geven. Penta weerstaat regen, wind en UV stralen achter voegen van wel 5cm breed! Door de gifzwarte kleur en het feit dat de bedrukking achter de overlap valt, krijg je een mooie donkere uitgesproken voeg tussen je gevelplanken. Kies je voor de Connect versie die wij standaard op voorraad houden, dan maak je de gevelfolie winddicht met de geïntegreerde kleefstroken met Solid lijm. De enige randvoorwaarde is dat de planken toch minstens 40% van je gevel gaan bedekken met een afwerking, maar dat is ook logisch, je kiest immers voor een houten gevelbekleding en niet voor een zwart doek :-)

technische fiche

Pro Clima Orcon Multibond is een aansluitlijm om folies en dampremmen luchtdicht aan te sluiten op andere bouwdelen. Dat haden we al met de Orcon kits natuurlijk, maar het grote voordeel als weekendklusser is dat je de rol aanbrengt en afsnijdt en dat je niet met uitgedroogde tubes blijft zitten. Technisch is de Multibond een Solid-lijm, de gepatenteerde lijmverbinding van pro Clima die direct al een heel sterke kleefkracht heeft die ook nog eens sterker wordt met de dagen en weken. Geschikt voor alle ondergronden zoals baksteen, beton, ruw hout maar ook moeilijke ondergronden zoals cellenbeton (Ytong of Multipor). Voor professionelen is het voordeel dat je de Multibond in de zomer in je camionette kan laten liggen zonder probleem (tot 60°c rolt hij nog steeds lekker uit) en in de winter is hij verwerkbaar tot -15°C!

technische fiche

nieuwigheden bij pro clima 2017
nieuwigheden bij pro clima 2017

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop