pavatherm combi protect | nieuwigheden | Blog

15-09-2018

nieuwigheden

Iedereen herinnert zich nog de brand van het appartementsgebouw in London in 2017, waarbij de gevelbeplating dermate brandbaar was dat die  de gevelisolatie aanstak en tenslotte het hele appartementsgebouw afbrandde. Nadien ontstond er grote polemiek over het toepassen van gevelisolatiesystemen en afwerkingen in hogere gebouwen met meerde woonunits.

Pavatex ontwikkelde hierop een antwoord, althans voor lage appartementsgebouwen van enkele verdiepingen. Pavatherm Combi Protect is een houtwolisolatieplaat van 50 of 70mm afgewerkt met een Fermacell gipsvezelplaat van 10mm. De plaat kreeg 4zijdig een tand-en groef en wordt met de unieke  natte productiemethode van Pavatex in Zwitserland gemaakt.

Misschien ben je geen projectontwikkelaar, maar denk je er wel over om een kangoeroewoning te verbouwen, of zijn er ook in je co-housing project meerdere woonunits die doorlopen over verschillende verdiepingen. Wens je in dat geval je gevel te isoleren en wil je afwerken met een houten gevelbekleding, dan is deze plaat ook iets voor jou! 

technische fiche

pavatherm combi protect