Pavawall nog slimmer energetisch | nieuwigheden | Blog

17-03-2018

nieuwigheden Bouwtechniek

Pavawall, de gevelisolatieplaten van Pavatex voor afwerking met crepi, werden onlangs herdoopt tot Pavawall Smart en bestaan alleen nog in het formaat 800*400mm.  Diktes gaan van 120-240mm. De platen zijn nóg sterker isolerend : lambda 0.039W/mK! Deze platen met rechte kanten worden op een stenen muur gekleefd en mechanisch bevestigd met Ejot systeempluggen. 

Het vroegere Diffuboard heet nu Pavawall-GF en is daarmee het broertje van Pavatex Diffutherm : geschikt voor op CLT (Cross Laminated Timber) en HSB (houtskeletbouw). Het verschil met Diffutherm is dat Pavawall-GF een homogene plaat is en niet meer is samengesteld uit laagjes van 2cm. Ze komt dan ook uit de nieuwe fabriek van Pavatex in Frankrijk waar men de droge productiemethode toepast. Het voordeel van de droge productiemethode is vooral dat de platen beter isoleren. Wel wordt er een PMDI-lijm aan de houtvezels toegevoegd. Pavawall GF komt met een tand en groefverbinding en bestaat van 40-160mm dikte. Deze platen worden geniet of met Ejot houtschroefpluggen op een houten raster of plaatmateriaal bevestigd.

Wil je een meer biologisch geproduceerde plaat (natte productiemethode) of wil je een plaat die door zijn meerlaagse samenstelling zelf iets meer trillingen kan opvangen zonder dat er scheurtjes in je pleister ontstaan, dan is Diffutherm nog altijd een verantwoorde keuze. in alle andere gevallen lijkt het ons logischer dat je kiest voor de nieuwere homogene en goedkopere platen. 

Ontdek alle eigenschappen van onze gevelisolatieplaten met pleister in onze technische fiche!

Pavawall nog slimmer energetisch
Pavawall nog slimmer energetisch

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop