pro clima welldone! | nieuwigheden | Blog

05-11-2015

nieuwigheden

Pro Clima, onze leverancier van lucht-regen & winddichtingsmaterialen komt weer met een heleboel nieuwigheden op de proppen.  

Eéntje willen we er alvast uitlichten voor je : de ProClima Solitex Weldano.

Deze onderdakfolie is dampopen en monolithisch zoals alle onderdakfolies van dit merk. Verder is hij ook hermetisch sluitbaar, niet alleen voor wind maar ook voor water!

Dat maakt hem geschikt om toe te passen op extreem lage dakhellingen vanaf 5°! Revolutionair! Want dat betekent dat je een schuur of veranda-uitbouw dampopen kan afwerken ter hoogte van het dak. Een golfplaten dak of geschikte dakpannen, maar zelfs gewone houten planken, leien of het doortrekken van je houten gevelbekleding over het dak geen kan nu in een dampopen opbouw. We kunnen met andere woorden voor zulke constructies zoals tuinhuizen iets meer rekenen op een waterdichtheid van het onderdak, ook bij 5°. En niemand houdt je tegen omonder deze onderdakfolie een stijve houtwolplaat te leggen voor net iets meer warmtecomfort. Daarvoor gebruik je Pavatherm Combi isolatieplatenof de Isolair onderdakplaten.

pro clima welldone!