waterdoorlatend stenen terras of net niet voor waterrecuperatie | Tuin | Blog

21-04-2018

Tuin Verharding Tuin

Als je een plavuizen terras (keramische tegels) aanlegt en  je je regenwater wil recupereren voor huis-en tuingebruik, kan je opteren voor een waterondoorlaatbare opbouw en afvoersystemen met filtratie. Daarvoor hebben we de Tubag waterondoorlaatbare terrasvoegmortels gebonden met traskalk.

Wil je echter rioleringen ontlasten en het regenwater zijn natuurlijke weg laten lopen doorheen de voegen en stenen  van je terras en zelfs doorheen de gehele gestabiliseerde opbouw, kies dan voor de drainagemortels en de waterdoorlatende voegmortels of zanden van Ecomat.

We bieden specifieke drainagemortels aan die het ook voor de doe-het-zelver mogelijk maken zelf zijn tuinverharding of oprit met een goede opbouw te realiseren. Of die nu op een betonplaat moet gelegd worden of op volle grond, voor elke situatie bieden we nu oplossingen aan. In kant en klare versies of om zelf te mengen met split of kleikorrels.

Voegen van je klinkerpad, je natuurstenen terras of je kassei-oprit doe je met gebonden of ongebonden middelen, met traskalk of met speciaal voegenzand. Ecologisch is een waterdoorlatende voeg misschien te verkiezen, soms kan je met een waterondoorlatende voeg soms net meer water recupereren.

Voor elk wat wils dus. Zelf voor de professional ! Want ook hij zal de meerwaarde inzien van voegzanden zonder polymeren of voegmiddelen die veel geschikter zijn voor duurdere natuurstenen zoals Jura en marmer : ze veroorzaken geen verkleuringen! Eveneens zal hij net als de gebruiker met onze oplossingen minder kans lopen op vorstschade aan die mooie grote gres-of keramische tegels die nu hun opmars maken. Moderne, natuurlijke oplossingen voor in de ecologische tuin!

Hier lees je er alles over!

waterdoorlatend stenen terras of net niet voor waterrecuperatie

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop