berg & berg producent | HO kennis | kennisbank

Berg & Berg : Zweedse klassiekers en meer

berg & berg producent

berg & berg producent

HO kennis

Berg & Berg is het Zweedse merk van onze samengestelde vloeren. Het is een merk van Södra Interior AB dat op zich een divisie is van Södra AB, de vereniging van Zweedse bosexploitanten. Zo kan je raden dat de productreeks met liefde voor hout wordt gemaakt.

Het hout komt voornamelijk uit de zuidelijk Zweedse bossen, en is daardoor van hoge kwaliteit,hard en dens. Ook levert de Zweedse bodem bijvoorbeeld eikenhout soorten met een specifieke tekening en kleur en dat vind je terug in het afgewerkte product : mooie lijnen, mooi getekend door de prachtige omgeving waarin de bossen groeien. Het hoeft niet gezegd dat deze bossen gerund door Södra, duurzaam ontwikkeld worden en het merk Berg & Berg draagt dan ook het FSC-label.

Jan Söderberg en Ulf Palmberg zijn de houtspecialisten die in Kallinge (Zweden) het merk hebben op poten gezet. 

Het was voor ons dan ook een logische keuze om voor dit merk te kiezen als het over samengesteld hout gaat. Niet alleen gebruiken zij geen formaldehyde houdende lijmen voor de samenstelling van hun FSC-gelabelde parket, maar bovendien werken ze de mooie vloeren af met een olie ipv een polyurethaanlak! Ze biede de Zweedse klassiekers aan, maar eveneens zeer modere uitvoeringen zoals de collectie ‘Wild’ als het wat stoerder en moderner mag zijn. 

Zo kan je Berg & Berg zorgeloos integreren in een bio-ecologische woning en daarom vinden we alleen deze samengestelde vloeren kwaliteitsvol genoeg om in ons assortiment op te nemen.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop