castanea producent | PR producenten | kennisbank

Castanea + Ecomat : 4 handen op 1 buik

castanea producent

castanea producent

PR producenten

Zo’n 25 jaar geleden maakte Ward Lootvoet kennis met de traditionele hakhoutcultuur in de kastanjebossen van het Natuurpark van de Périgord – Limousin.

Hij sloot er hechte vriendschapsbanden met Claude Hémard en zijn zoon Christophe van het toonaangevend kastanjehoutbedrijf Ets. Hémard & Vignol. Onder de merknaam Castanea+ brengt Ward het gamma kastanjehouten produkten van Ets. Hémard & Vignol in de Benelux op de markt.

Met zijn jarenlange ervaring in het ecologisch bouwen zag Ward meteen de vele voordelen van kastanjehout. Enerzijds is er de uitzonderlijke duurzaamheid van kastanjehout waardoor chemisch impregneren overbodig is, anderzijds is er de ecologische meerwaarde van de hakhoutcultuur in het Natuurpark van de Périgord – Limousin.

Het vervaardigen van kastanjehouten producten, afkomstig uit de hakhoutcultuur, gaat terug op een oeroude traditie. Waar vroeger het kappen, ontschorsen, kloven en verzagen allemaal met handgereedschap werd gedaan, investeert men tegenwoordig voortdurend in moderne, speciaal ontworpen machines om de kwaliteit van het ambachtelijk product te kunnen koppelen aan een efficiënte hedendaagse bedrijfsvoering.

Bovendien is het hout van Castanea afkomstig uit de ecologisch beheerde kastanjebossen van het “Parc Naturel Régional Périgord – Limousin”.

Al het Castanea hout draagt het PEFC/COC certificaat. PEFC/COC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes / Chain of Custody en garandeert dat al het Castanea hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Doordat Ecomat zijn eigen Chain of Custody nummer heeft, mogen wij je het Castanea hout ook echt PEFC gelabled aanbieden. 

Ecomat biedt als gepriviligeerde partner van Castanea het ruimste assortiment kastanje producten aan, zoals raamkepers, alle tuinhout, parketvloeren en meubelplaten.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop