recycork producent | PR producenten | kennisbank

Recycork is de vzw die kurkenstoppen inzamelt en in zorginstellingen laat vermalen

recycork producent

recycork producent

PR producenten

De kurkkorrels die Ecomat verdeelt zijn een recuperatiemateriaal. Wij hebben destijds een samenwerking opgezet met de vzw Monnikkenheide, een zorginstelling in onze thuisgemeente Zoersel. Daar zocht men een nuttige bezigheid voor de bewoners van de instelling en zodoende werd het ‘kurkatelier’ opgericht. Op een aantal plaatsen in en rond de gemeente en ook in onze eigen toonzaal kunnen klanten hun kurken flessenstoppen inleveren.

Deze worden minutieus uitgeselecteerd, want met de moderne kunststof stoppen zijn we natuurlijk niets in deze context. Metalen binddraadjes en eventuele schroefdoppen worden verwijderd. Dan worden de stoppen bijna handmatig gemalen en weer verpakt in zakken van 100liter. Die zakken worden opgekocht door Ecomat en verdeeld voor vooral isolatietoepassingen. Op deze manier dragen we bij aan de plaatselijke sociale economie.

Je kan dus bij Ecomat na een feestavondje of barbeque binnenstappen met je eigen kurkstoppen en weer buitenlopen met een zak gemalen kurkstoppen om bijvoorbeeld je tussenvloer akoestisch te isoleren.

Er bestonden ter lande nog 2 van zulke initiatieven. Onlangs hebben zij ook hun belangen gegroepeerd in een nationale vereniging : de Vlaspit met als commerciële naam Recycork. Inzamelpunten zijn nu overal te vinden verspreid over Vlaanderen. Een overzicht vind je op de website. Onlangs verscheen nog een website over inzamelkurk, die nog meer initiatieven wil bundelen : co-cork.be

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop