legkorrels voor ontharde opritten, voortuinen en paden | nieuwigheden | Blog

06-11-2021

nieuwigheden Tuin

Vlaanderen moet ontharden om de meer en meer extreme zondvloeden aan te kunnen. Dat staat buiten kijf.

Maar betekent dit dat je dan altijd in de modder moet dabben als je naar je huis toe loopt? Wij dachten van niet en zo ook onze Galabau leverancier Tubag. Nieuw in ons assortiment is een beddingsmortel die het mogelijk maakt op een eenvoudige manier een bestrating of plaveien te leggen in een volledig waterdoorlatende opbouw zonder voegmortels.

Stort de droge beddingskorrels van Tubag Easy Bedding Reaktiv op een verharde maar waterdoorlatende ondergrond zoals een aangedamde schelpenlaag, kleikorrels of met kalk gestabiliseerde ondergrond. Rei af met een rei en besproei de korrels lichtjes met gefilterd regenwater. Breng TNH-Flexlijm aan op de plavei en plaats deze op de bedding, dam lichtjes aan en besproei overvloedig je stenen afwerking. De open voegen laten het sproeiwater door en dat bindt de korrels. En klaar is je werk.

Tubag EBR is geschikt voor (klei)klinkers, hardsteen of plaveien, maar niet voor kinderkopkes. Daar hebben we andere drainage-oplossingen voor, net als voor voegmortels voor tussen plaveien die wel water doorlaten.

Je leest hier alles over op onze pagina terrasaanleg & drainage

legkorrels voor ontharde opritten, voortuinen en paden

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop