houtcertificering | HO kennis | kennisbank

het hout van bij Ecomat komt uit verantwoord beheerde bossen

houtcertificering

houtcertificering

HO kennis

Voor al het hout dat Ecomat aanbiedt, streven wij naar een maximaal aanbod van hout met FSC® of PEFC™ label. Beide labels tonen aan dat het hout dat je bij ons koopt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profit organisatie, in 1993 opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties. FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria. FSC heeft een vertegenwoordiging in meer dan 110 landen. Een FSC label of claim op een hout- of papierproduct garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen (bv. ook door recyclage). Meer info over FSC.

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De grondbeginselen van het systeem zijn openheid voor dialoog, streven naar consensus, transparantie, periodieke beoordeling en voortdurende verbetering. PEFC is uitgegroeid tot het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Meer info over PEFC.

Het gebruik van FSC en PEFC claims of labels is aan strikte regels en controle onderworpen. Daar deze gelabelde eindproducten vaak een lange en complexe weg afleggen tussen bos en eindgebruiker, is er ook nood aan een controle langsheen de hele handelsketen. Dit gebeurt met een Chain of Custody certificering, waarbij elke schakel van bos tot eindproduct gecontroleerd wordt door onafhankelijke controleorganismen.

Ecomat heeft zowel een FSC als een PEFC Chain of Custody (CoC), toegekend op basis van regelmatige audits door een onafhankelijk keuringsorganisme, in ons geval SGS Belgium NV uit Antwerpen.

Ons COC-nr van FSC : SGSCH-COC-000829

Ons COC-nr van PEFC : CH11/1663

Onze gecertificeerde artikelen : gevelbekleding, houten vloeren en planchetten, tuinhout, terrasplanken, afsluitingen, palen, vlechtwerk, poorten, zaaghout, picknicktafels, parkbanken, constructiehout, I-liggers, raamkepers, boolhout, mdf, OSB, kastanje meubelplaten, Tilly meubelplaten, Pavaflex houtwolisolatie  en de nieuwste toevoeging sinds 01/052/2020: Pavatex Isolair22mm onderdakplaten.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop