isolena producent | Bouwtechniek | kennisbank

lehner maakt isolena

isolena producent

Bouwtechniek, PR producenten

Onze Isolena schapewolproducten worden gemaakt door het familiebedrijf Lehner Naturvliese uit Waizenkirchen in Oostenrijk.

De derde generatie van dit bedrijf beheert intussen enkele labels waaronder het Isolena label dat de isolerende wolproducten commercialiseert. Het is dit label dat Ecomat vooralsnog als enige verdeelt voor de Belgische markt.

in onze zoekticht naar steeds zuiverder materialen, waren wij snel overtuigd van de kwaliteit en het bio-ecologische karakter van dit merk van schapewol.

Isolena kan zich met recht en rede 100% natuurlijk noemen. De wol van Isolena producten worden geschoren van schaapjes die grazen op de Alpenweides van Oostenrijk, Zuid-Duitsland en Zwitserland. Lehner ontfermt zich verder over het wassen van de wol en deze te spinnen en te vervilten tot wolproducten. er worden geen smeltvezels uit polyester toegevoegd zoals bij andere merken schapewol isolatie.

Het écht unieke van Isolena wol is hun eigen ontwikkelde IONIC PROTECT behandeling. Hierdoor vermijdt Lehner elke chemische toevoeging aan de wol om die te beschermen tegen insecten die zo verlekkerd zijn op de keratine in wolvezels. Het is een procedé waarbij de wol geïoniseerd wordt en zo onaantrekkelijk wordt voor de gevreesde mot. Hier is dus geen motwerend chemisch product aan de wol toegevoegd zoals bij andere merken. We gaan er op vooruit!  Lehner wol draag het Nature Plus label, maar gaat veel verder dan de vereisten hiervoor. Kijk naar de video op deze pagina om meer te weten over dit procedé.

Isolena isolatieproducten houden wij vooralsnog wat beperkter op voorraad. we heeb gekozen voor de producten die in d emeeste toepassingen de beste prijs/kwaliteit verhouding waarborgen. Andere specifiekere producten zijn op bestelling leverbaar. Sommige wollen zijn net iets beter akoestisch of net iets beter thermischn laar de reeks Optimal is overal toepasbaar met een geode gemiddelde thermische isolatiewaarde en een betaalbare prijs; Door de 60-80-100mm op voorrarad te houden kan je de Optimal ook combineren om tot dikkere daksiolatiepakketten te komen.  Dit doen we om zo efficiënt mogelijk uit voorraad te kunnen leveren. 

  • akoestische isolatieproducten
  • thermische isolatieproducten
  • propwol : voor plaatsen waar je met rollen iets minder goed uit de voeten kan
  • dichtingssnoer : voor het opvullen en isoleren van aansluitingen rond ramen en deuren of kieren
  • akoestisch vilt met kraftpaier : voor onder laminaat of samengestelde vloeren
  • akoestisch vilt voor onder dikkere vloerafwerkingen
to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop