actie isolatie: isohemp | promotie | Blog

12-10-2023

promotie Bouwtechniek

Op een dag zoals vandaag, de internationale reuma dag, vinden wij het belangrijk om het belang van vochtregulerende binnenisolatiematerialen in de kijker te zetten.

Reuma is eigenlijk geen enkele specifieke aandoening, maar eerder een verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen die te maken hebben met ontsteking, pijn en/of stijfheid in gewrichten, spieren, pezen en andere delen van het bewegingsapparaat. Deze aandoeningen vallen onder de categorie van reumatische aandoeningen en kunnen diverse oorzaken hebben: auto-immuunziekten, genetische aanleg, infecties, overbelastingen & letsels of ook wel levensstijlfactoren.

Mensen die lijden aan reumatische aandoeningen, moeten zich verzorgen en in een woning kunnen leven waar de relatieve vochtigheid ideaal is. Waar de afwerkmaterialen een gevoel van behaaglijkheid geven en positief interageren met hun eigen huid. Een woning isoleren aan de binnenzijde doe je dan ook maar beter met gezonde materialen die dit comfortgevoel verschaffen. We noemen dit in het bio-ecologisch bouwen materialen met een lage effusiviteit. Je zou ook  kunnen zeggen: 'warme materialen' want ze onttrekken weinig lichaamsenergie en voelen daardoor aangenaam aan..

Als nu 1 materiaal dit het allerbeste kan, dan is het wel kalkhennep. En als er nu 1 pleister is die daar nog een hap aan toevoegt, is het wel een leempleister op je kalkhennep.

 

webinar over binnenisolatie met isohemp

Morgen is er trouwens een webinar georganiseerd door Isohemp over de vele voordelen van droge kalkhennepblokken als ideale oplossing voor het isoleren aan de binnenzijde van oude gebouwen. Misschien is er nog plaats? Je leest het trouwens goed: Isohemp is een droog isolatieblok gemaakt van een mix van kalk en hennepscheven. Kan je op elkaar lijmen of metsen met kalk. Het is geen hempcrete (kalkhennepbeton) waar er lange uitdrogingstijden (4-6 maand) vereist zijn en waar je als vochtgevoelig persoon beter niet te snel in leeft. Dat systeem heeft andere voordelen.

 

ideale afwerking van isohemp

Want Isohemp met een Tierrafino of Léém-stuc is voor iedereen één van de beste oplossingen voor het isoleren langs binnen, niet alleen voor mensen die lijden aan een aandoening. wie weet kan het zelfs helpen om bepaalde aandoeningen te vermijden? Tijd dat hier eens een wetenschappelijke studie over verschijnt. Want we voelen het allemaal aan, en bewijzen kunnen we het vooralsnog niet.

 

actie isohemp

Vanaf vandaag start onze Isohemp actie in het kader van de isolatiemaanden bij Ecomat! Voor alle bestellingen die uitgeleverd of afgehaald worden voor 30/11/23 bieden wij een korting van 10% op onze normale tariefprijzen.

Binnenkort organiseren we ook een workshop met Isohemp isolatiesystemen. Mail ons om uitgenodigd te worden en grijp ook die 10% korting (geldig tot 2 maand na workshop)

 

meer weten?

startpagina ecologisch isoleren

Prijslijst Isohemp: 

infoblad: wat doet leem?

webinar Isohemp

actie isolatie: isohemp

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop