laat de wind maar waaien tegen Isolair | nieuwigheden | Blog

11-05-2020

nieuwigheden

Isolair, de “isolatieplaat tegen wind” onderging de laatste jaren al een stevige transformatie naar dikkere uitvoeringen tot wel 200mm.  Nu zijn ook de dunste diktes geupdatet. 

 

Isolair 22 is volledig vernieuwd!

De waterkerende plaat van 22 mm dikte ,die jaren de standaard was als onderdak of bescherming van een houtskeletwand, is nu STERKER dan voorheen. Dat is een groot voordeel bij manipulatie op de bouwwerf en eerlijk toegegeven, een verbetering!  Er werden meer houtvezels aan de plaat toegevoegd. Ze is dus denser. Dat verbetert de kwaliteiten van Isolair22 als hittewerend schild in de zomer. Dat heeft wel anderzijds een lichte daling in haar isolerend vermogen in de winter.

Daarom volgen we Pavatex’ nieuwste isolair : isolair 30mm. De ideale tussenmaat waar 22mm te weinig isoleert en 35mm teveel plaats inneemt. 

Isolair 20mm werd uit het programma geschrapt.

De isolerende buitenplaat Isolair kan je toepassen als onderdak of gevelisolatieplaat op een houtstructuur, bebording of betondek (waarbij het warmteknopen of koudebruggen wegisoleert).Je kan ze ook toepassen voor het Isoleren van een plat dak bovenop een draagplaat uit hout of beton. 

Ecomat verkoopt Pavatex isolair met PEFC label

laat de wind maar waaien tegen Isolair

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop