wil ik nu gewoon verf of kalei? | Opleiding | Blog

12-04-2020

Opleiding Tuin Pleisters-Stuc

De laatste tijden krijgen we veel vragen binnen over kalei, kaleiverf of gevelverven.  Tijd dus om de mogelijkheden en verschillen eens op een rijtje te zetten. 

Kaleiverf verkopen we niet. We zouden niet eens weten wat dat betekent.

Kalei is een borsteltechniek waarbij je een dun laagje kalkpap op je muur smeert, een badigeon zegt men in het Frans. Wij verkopen een kalkpleister die snel uithardt (droog is) en je muren laat ademen.

Daarmee kan je kaleien. En onze kalei heeft zijn duurzaamheid al lang bewezen! We verkopen hem al 25 jaar! Wel de voorschriften volgen natuurlijk! En je muur moet geschikt zijn! Er bestaan foefjes, maar meestal beperken zulke truukjes de duurzaamheid. Aan jou de keuze!  

We hebben nog andere kalkpleisters waarmee je kan kaleien om één of andere reden. Dat alles kan je vinden op de pagina kalei 

We hebben ook gevelverven. Deze zijn ademend en ofwel mineraal ofwel biobased. Een gevelverf kan op bakstenen muren of op pleisters, en ja dus zelf op een kaleipleister, een kalkpleister die je ‘gekaleid’ hebt.

We schreven er een heel nieuwe informatiepagina over. Op de bijgaande rechtse hoofdfoto zie je duidelijk een witte gevelverf toegepast. De stenen zijn veel meer duidelijk zichtbaar dan bij een kaleitechniek waar je toch 2mm kalk op je basksteen legt. Op de foto links werd de gevelsteen (nieuw trouwens) wit gekaleid. De voegen zijn zachter en minder uitgesproken. Er ligt een laagje op.

Voor elk wat wils bij Ecomat, en alleen gezond en natuurlijk !

De prijslijst kalei vind je hieronder met alle toebehoren zoals borstels of muurreparatiemortels en ook .... silicaatverf die we ook gebruiken op kalei om op te frissen, te egaliseren van tint of extra te beschermen. 

wil ik nu gewoon verf of kalei?
wil ik nu gewoon verf of kalei?

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop