celit producent | Bouwtechniek | kennisbank

Hunton is de producent van Celit 3D/4D/Sarket bitumineuze platen

celit producent

celit producent

Bouwtechniek, PR producenten

Celit wordt geproduceerd door een Noorse houtplatenproducent, Hunton genaamd. Deze maakt vooral plaatmateriaal dat niet meteen het meest ecologisch te noemen is, maar het Celit platen assortiment vormt hierop een uitzondering. Celit 4D is het bekendste product, maar er bestaat ook Celit4D en Celit Sarket.

Als laatste van alle houtvezelisolatieproducenten in Europa voegt Celit nog een bitumenemulsie toe aan zijn houtvezelplaten. Zowel de Celit 3D gevelplaat en de 4D onderdakplaat zijn op de Belgische markt succesnummers. Aangezien de Belg een grote liefde heeft voor bitumen als het waterdicht moet zijn, kent de plaat, mede door impuls van Ecomat vroeger en Isoproc nu, een groot succes. Isoproc als partner van Hunton waakt over de kwaliteit van de plaat en opleiding van dakwerkers hier in Belgiƫ.

Van alle doorloopproducten is Celit misschien wel het mooiste voorbeeld : het is niet het meest bio-ecologische product in zijn soort, maar wel een van de ecologische producten die het meest zijn weg heeft gevonden in de niet bio-ecologische of traditionele bouwsector. Het is een onderdakplaat die inmiddels sterk ingeburgerd is en zo hoort het eigenlijk ook.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop