iQ3 producent | PR producenten | kennisbank

PCIM produceert iQ3 cellulose inblaasisolatie

iQ3 producent

iQ3 producent

PR producenten

Jarenlang verkochten we Isofloc cellulose -isolatie als inblaasisolatie. Ecomat was hier in den beginne ook importeur van. Daarna nam Isoproc cvba de import over en zette het product en de techniek in België verder op de markt.

Het concept van inblaasisolatie en zeker van cellulose werd dermate populair, niet alleen in het bio-ecologische bouwen, maar daarna ook in de traditionele bouwsector, dat de vraag rees of we in België zo geen product konden maken van gerecycleerd krantenpapier. En hier liep het even mis want de aandeelhouders van Isofloc zagen geen reden om te investeren in een Belgische fabriek en wilden cashen op dat moment. Niet moeilijk want het aandeel van deze Duitse producent was na jaren van standvastigheid wel heel erg de hoogte ingeschoten wegens het succes van hert product.

Toen de Waalse regering wel brood zag in een Belgische productie werd PCIM (Premium Cellulose Insulation Manufacturer) opgericht. Met heel veel moed, investeringen en technische ondersteuning van mensen van Isofloc GmbH, nam Isoproc een financiersaandeel in deze NV en was ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling.

En dan werden ze plots op een zijspoor gezet door de andere partners. Die begonnen het product te produceren onder de naam Dolcea. Ecomat was zoekende naar een waardige opvolger van het merk Isofloc dat intussen verdeeld werd door een partij die geen kennis had over inblaasisolatie. Vandaar dat wij op dat moment overstapten van Isofloc naar Dolcea.

Maar na een rechterlijke uitspraak mocht Isoproc zijn investeringen weer claimen en werd Dolcea omgedoopt tot iQ3 : Isoproc Inblaas Isolatie.

Het product werd nog bijgeschaafd tot in de kleinste details en sindsdien zijn wij weer één van de belangrijkste verdelers geworden. Want PCIM-Isoproc hebben een mooi product ontwikkeld, zelfs nog beter dan het origineel, met Belgische kranten, Belgische verdeling…en een Belgische Eco-award op zak.


En zo is na een lange omweg de markt bediend op zijn vraag naar Belgische cellulose-inblaasisolatie van topkwaliteit!

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop