tubag & akurit producent | PR producenten | kennisbank

Tubag levert kalkbindmiddelen en Akurit alle andere pleisters

tubag & akurit producent

tubag & akurit producent

PR producenten

Tubag (onderdeel van de Sievert Gruppe) is reeds 25 jaar leverancier van Ecomat.

Als producent van net over de grens in Luxemburg en het Duitse Kruft, betrekken wij bij hen de hydraulische traskalkproducten. In België zelf is hydraulische kalk enkel delfbaar in de streek rond Doornik. Maar daar kent men geen tras als toeslagstof. Tufstein und Basalt Werke is de originele naam, afgekort Tubag.

Het is net dat trasonderdeel dat de Tubag kalkpleisters zo speciaal maakt. Kort door de bocht gesteld werden bijna alle mortels in de Benelux van de Middeleeuwen tot begin 20st eeuw gemaakt met toevoeging van tras. Het verkreeg zelfs de naam ‘Amsterdams tras’. Wist je dat ook de Bourla schouwburg in Antwerpen werd gemetst op funderingen uit tras? Tras is een puzzolaan, een toevoeging om de verharding te bevorderen. Je hebt ook synthetische puzzolanen waaronder vliegassen en dat maakt net het grote verschil tussen een sterke hydraulische kalk of een cement : voeg je natuurlijke delfstoffen toe of mix je de kalk met ‚„verontreinigde afvalstoffen”? Zeker in een context waar er meer en meer woningen worden gestript, stenen worden gerecupereerd en een context waar energiezuinigheid belangrijker wordt in productieprocessen, zijn zuivere basismaterialen een conditio sine qua non. Onder andere daarom geloven wij in traskalkproducten als een bio-ecologisch alternatief voor cementproducten. Dan spreken we nog niet over de technische meerwaarden.

Verder verdelen wij van Tubag ook NHL producten. Deze hydraulische kalken zijn evengoed historisch te noemen en ook hierin zijn zij Meester. Tubag is voor ons de producent die als geen andere mortelfabrikant de kennis in huis heeft van onze Vlaamse historische mortels en pleisters en daardoor in staat is ons bij te staan in het restaureren van ons bouwpatrimonium.

Nieuw zijn de FL-producten bij Tubag : een moderen formulatie van luchtkalk en hydraulische kalk met 25% tras. Dat maakt de kalk meer toepasbaar voor binnen-en buitentoepassingen, goedkoper en vooral milieutechnischer veel interessanter dan traskalk of natuurlijk hydraulische kalk: het is dé bouwkalk van de 21ste eeuw!

Akurit is het label binnen Sievert dat alle pleister-en ETICS (BGI)-systemen overkoepelt. Zij namen enkele jaren geleden het gespecialiseerde Tubag op in de groep. Zo vormen ze samen een sterke groep van pleistermaterialen. Van Akurtit betrekt Ecomat vooral de binnenkalkpleisters en  minerale gevelpleistersystemen Hydrocon en de bijbehorende gevelsilikaatverven. Maar ook wat specifiekere producten zoals de KIP sensitiv, de perimeterdichtingsmortels, enz… komen uit de Akurit-stal. Het is een groep die ook met zijn tijd mee is en zoveel mogelijk ook de nieuwste technologieën probeert te combineren met oude theoriën en grondstoffen. Zo ontwikkelden zij de Hydrocon gevelpleisters die de eigenschappen van kalk combineert met kleurvastheid en anti-algenvorming, zonder daar chemie voor in te schakelen. Zo staan zij klaar wanneer meer en meer landen de gesiliconiseerde pleisters zullen verbieden wegesn te vervuilend voor het milieu.

Quick-Mix is dan het label binnen Sievert met nog enkele typische bouwtechnische producten die niet onder de andere labels vallen zoals een bitimendichting, een cementkalei en perliet.

Met deze groep hebben we zowel het verleden als de toekomst van de wereld van de pleistermaterialen in ons gamma. Daarom werken we graag met Tubag/Akurit/Quick-Mix!

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop