leinos/ultranature producent | PR producenten | kennisbank

Leinos/Ultranature : een schepje bovenop moeder natuur

leinos/ultranature producent

leinos/ultranature producent

PR producenten

De merken Leinos en Ultranature (beide van Reincke Naturfarben Gmbh) staan voor verven en oliën afkomstig van zo natuurlijk mogelijke bronnen.

De producten van Leinos/Ultranature bestaan hoofdzakelijk uit natuurlijke bestanddelen (oliën, harsen en plantenwassen, bijenwas, schellak, krijt, talk, natuurlijke latex, caseïne, natuurlijke en minerale pigmenten). Als er toch al eens wordt gekozen voor synthetische stoffen, wordt nauwkeurig gekeken naar de impact op milieu en eindgebruiker en staat dit duidelijk aangegeven in de technische fiche. Een open communicatie is altijd heel belangrijk, zo weet je perfect wat je in huis haalt. Leinos/Ultranature werkt hard aan de ontwikkeling van producten zonder oplosmiddelen en gaat voor zo veel mogelijk watergedragen producten.

Bovendien, en dat is zeker geen onbelangrijk gegeven, Leinos/Ultranature draagt eenvoud hoog in het vaandel. Bij de productie van klassieke verven en lakverven worden gemiddeld 15 000 chemische producten gebruikt. Van slechts een paar kennen we de volledige samenstelling. De Leinos/Ultranature producten zijn samengesteld uit 150 grondstoffen, waarvan de extractie-, fabricatie-, transformatie- en afbraakprocessen volledig gekend en transparant zijn.

Ultranature is als merk bijna 1 op 1 hetzelfde als de Leinos-producten. Vanaf 2022 keren wij stilaan terug naar het label Leinos omdat we de producten weer rechtstreeks van de producent betrekken, zonder tussenpersoon.

to top of page
Pinterest

Online duurzame bouwmaterialen kopen

Meer info over online winkelen bij Ecomat vind je hier

Bekijk alle producten van de webshop